Vijf jaar Light4Food

"Het begon met een experiment met LED-lampen in een zeecontainer"

Het bedrijf Light4Food bestaat dit jaar vijf jaar. Wat begon als experiment, is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf, getuige onder meer de aanwezigheid op beurzen wereldwijd. Onlangs werd de mijlpaal gevierd op het bedrijf in Horst.

Peter Christiaens begon meer dan tien jaar geleden met een experiment in een zeecontainer. Hij kocht LED-lampen bij Philips en voerde daarmee vele proeven uit. In de loop der jaren zijn er vele verschillende groenten gekweekt en steeds meer mensen raakten geïnteresseerd en betrokken bij de proeven tot dit uiteindelijk leidde tot een solide business case.

Eerste order Van Dijck Groenteproducties
In 2014 is Light4Food officieel opgericht nadat Fossa Eugenia-teler Van Dijck Groenteproducties de eerste order plaatste. Daarna zijn er vele klimaatkamers gebouwd en LED-belichtingssystemen geïnstalleerd in de glastuinbouw. De focus van het bedrijf in deze jaren lag op het combineren van technische – en plantkundige aspecten om op maat gemaakte klimaatkamers voor indoor teelt te produceren.

Na de start van de samenwerking met Signify en Priva, respectievelijk in 2016 en 2018, breidde Light4Food hun producten en diensten uit door een machinedivisie op te richten gericht op het mechaniseren van indoor teelt faciliteiten en hydroponic teeltsystemen. Verschillende machines voor het zaaien, oogsten, transport en afvalverwerking zijn inmiddels gebouwd in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten.

Klimaatkamers
In de tussentijd werden er klimaatkamers gebouwd in onder andere de Verenigde Staten voor opkweek van medicinale cannabis, in Canada voor onderzoek naar biologische gewasbescherming en in Noorwegen voor onderzoek voor het International Space Station. Het Light4Food Research Center werd uitgebreid met een klimaatkamer voor hoge draad gewassen. Verschillende kassen door heel Europa zijn voorzien van LED-belichting, voornamelijk voor de slateelt, en een turn-key hydroponic project in Duitsland is opgeleverd dat bestond uit het complete machine park, teeltsysteem, LED-belichting en waterbehandeling.

Vier klimaatkamers voor de WUR
Innovatie en optimalisatie van de technologieën is een van de kernwaarden van Light4Food. "De innovatieve aanpak wordt erkend door potentiële klanten en gewaardeerd door middel van orders. De laatste order is er dan ook een van hoge innovatieve vereisten: een turn-key project voor Wageningen University & Research bestaande uit vier klimaatkamers voorzien van geavanceerde technieken om extreme groeiomstandigheden te realiseren. Een uniek project dat de technische vereisten van voorgaande ontwerpen overtreft."

Al deze ontwikkelingen komen volgens het Light4Food-team voort uit de turn-key filosofie van het bedrijf: klanten voorzien van engineering en productie van technische systemen voor zowel indoor teelt als kasteelt, advies over het telen in deze systemen, het ontwikkelen van groeirecepten en mechanisatie oplossingen ontwikkelen en produceren.

Voor meer informatie:
Light4Food
Expeditiestraat 11
5961 PX Horst
+31 77 207 0008
info@light4food.com
www.light4food.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven