Joost van Luijk van Hot Pepper King voegt komend jaar 0,7 hectare toe

“In de groeiende pepermarkt zat je dit jaar goed”

Tholen – “Het is over het algemeen een goed jaar geweest in de pepers”, vertelt Joost van Luijk van Hot Pepper King de ochtend nadat het peperteeltbedrijf uit Nootdorp te zien was in het tv-programma BinnensteBuiten. “De markt is qua ups en downs in productie redelijk vergelijkbaar met de paprikamarkt, maar de vraag groei flink nu de peper steeds beter ingeburgerd raakt. Tegelijkertijd groeit ook het aanbod. Ook bij ons, want van 2,4 hectare dit jaar schalen we komend jaar op naar 3,1 hectare door in een grotere huurkas te gaan telen.”Jaarlijks teelt Joost, vijfde generatie in het 120 jaar oude familiebedrijf dat hij runt met zijn vader Ad, 19 miljoen kilo pepers van april tot en met december. De rode cayennepeper is daarvan de meest gangbare, maar ook hele heftige, hete pepers zoals de Naga of de California Reaper worden door vader en zoon geteeld.

Tv-kok Nadia Zerouali wilde daarom wel weten waarom ze die pepers, waarvan mensen zelfs bij het rauw eten een hartaanval zouden kunnen krijgen aldus Joost, dan alsnog telen. Joost en zijn vader vertelden dat het tegenwoordig ‘hoe heter hoe beter is’, maar dat de echt hete pepers vooral gebruikt worden om gerechten mee te trekken of extra smaak te geven. “Je zult ze zeker niet versneden in een zakje vinden.”


Traditie in het programma: samen koken met verse ingrediënten. In dit geval zelfgemaakte harissa, een hete rode saus. 

Voor meer informatie:
Hot Pepper King
www.hotpepperking.com 

Joost van Luijk
joost@hotpepperking.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.