Broch & Volkering bestaat vijf jaar

"Glastuinbouwverzekeringen kun je niet overal krijgen"

Tholen - Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Hans Broch en Patrick Volkering, beide tuinderszonen, het bedrijf opstartten waarmee ze glastuinbouwondernemers helpen bij het vinden van de best passende verzekeringen: Assurantiekantoor Broch & Volkering Verzekeringen. Door de complexiteit van het huidige glastuinbouwbedrijf vraagt dit in iedere situatie maatwerk. Standaard worden de kassen en gewassen verzekerd tegen brand, hagel en storm.

Van links naar rechts: Elizabeth van Roest, Patrick Volkering, Hans Broch en Maikel Voois.

Schadebegeleiding
“Wanneer we melding krijgen van een schade, regelen we zo snel mogelijk een verzekeringsexpert en gaan we met de kweker om tafel”, vertelt Patrick Volkering. “Afhankelijk van de omvang van de schade maken we samen met de kweker en experts een stappenplan voor het herstel en begeleiding in het gehele schadetraject.  “De verzekeraar heeft vaak een heel netwerk aan partijen die direct manschappen kan optrommelen. Het is belangrijk dat een kweker, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, voldoende glas op voorraad heeft staan. Door verschillende maatvoeringen kun je niet even de ruiten van de buurman gebruiken.”

Groei
In de afgelopen vijf jaar is het team uitgebreid met de komst van Maikel Voois en Elizabeth van Roest. En ook het klantenbestand groeit gestaag. “We hebben inmiddels een kleine 700 hectare kassen via onze bemiddeling verzekerd. Onder onze klanten bevinden zich ook kassenbouwers, installateurs en andere toeleveranciers”, vertelt Patrick. Broch & Volkering Verzekeringen is door Achmea benoemd tot Agrarisch Service Kantoor. Verzekeringen voor de glastuinbouw zijn namelijk niet bij iedere verzekeraar of assurantiekantoor af te sluiten.

Gouden tip
De gouden tip die Patrick elke tuinder geeft, is om regelmatig met de verzekeringsadviseur om tafel te gaan om na te gaan of alles nog goed verzekerd is. “We gaan jaarlijks bij onze klant langs om alles door te nemen. We nemen dan alle investeringen door die hij heeft gedaan en bespreken of die ook verzekerd moeten worden, zodat hij bij schade niet voor verrassingen komt te staan.”

Nieuwbouw
Als een tuinder besluit nieuw te bouwen, raadt Patrick een CAR verzekering aan voor het hele nieuwbouwproject. “Er zijn altijd zoveel partijen op een bouwplaats aanwezig, die ieder hun eigen verzekering hebben. Hoe goed al die partijen de verzekering op orde hebben, kun je niet altijd met zekerheid zeggen. Met een CAR-verzekering zijn alle partijen op de bouwplaats verzekerd. Daarmee voorkom je dat partijen naar elkaar gaan wijzen als er schade is.”

Verzekering tegen virusschade
Het zal je maar gebeuren: een virus treft je bedrijf, je moet al je gewas ruimen en je kunt fluiten naar je opbrengsten. “Op dit moment is er geen verzekering die afzetverlies bij gedwongen ruiming dekt, maar de vraag om die dekking wordt wel steeds sterker. Als assurantiekantoor zijn we veel met verzekeraars in gesprek. Wij zijn voor hen een klankbord als het gaat om productontwikkeling. Daarin dragen we ook dit soort uitdagingen vanuit de sector aan.”

Voor meer informatie: 
Broch & Volkering
0174-700237
info@brochvolkering.nl
www.brochvolkering.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.