Slateler sluit zich aan bij op blockchain gebaseerd platform

BrightFarms heeft aangekondigd dat het gebruik gaat maken van blockchain-technologie als lid van het IBM Food Trust-netwerk.

Food Trust, een op blockchain gebaseerd platform voor het delen van informatie, verbindt supply chain-gegevens binnen het ecosysteem. Naast het verstrekken van informatie over de herkomst, zeggen netwerkleden als BrightFarms dat ze voordelen realiseren op het gebied van supply chain-processen, versheid, voedselveiligheid, het minimaliseren van verspilling en fraude."BrightFarms streeft ernaar onze retailpartners en consumenten te voorzien van de veiligste, schoonste en meest verantwoorde geteelde producten. Toeleveringsketens met een lokale, gecontroleerde omgeving behouden al een hogere mate van structurele veiligheidsvoordelen in vergelijking met in de landbouw geteelde producten van de West Coast en Food Trust zal een waardevolle tool zijn om deze voordelen kracht bij te zetten. We geven onze retailpartners het vertrouwen en de zekerheid die nodig is in de huidige markt", zei Jackie Hawkins, Senior Manager van voedselveiligheid bij BrightFarms.

“Door lid te worden van IBM Food Trust realiseren we een hoger niveau van transparantie om meer vertrouwen voor retailpartners te kunnen garanderen. Met Food Trust kunnen partners zoals Walmart  de bron van onze bladgroenten gemakkelijk en betrouwbaar in enkele seconden traceren”, aldus Paul Lightfoot, oprichter en president van BrightFarms.

Het bedrijf zei dat het klaar is om de technologie in te zetten bij zijn retailpartners die zich ook aanmelden voor het netwerk.

Voor meer informatie:
www.brightfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven