Smits Transport & Logistiek breidt uit in samenwerking met Paauw Industrial Refrigeration Solutions

Negen nieuwe koelruimtes, nieuwe machinekamer en een corridor

Smits Transport & Logistiek gaat zijn opslagcapaciteit in Strijen uitbreiden. Ook stapt de logistiek dienstverlener over op een koelinstallatie op basis van natuurlijke koudemiddelen. Deze wordt gerealiseerd door koeltechnisch bedrijf Paauw Industrial Refrigeration Solutions uit Valkenburg (ZH).

Achter het huidige bedrijfspand met gekoelde ruimtes en een expeditie staat nog een oude loods welke zal worden gesloopt. Hier wordt een aanbouw gerealiseerd met 9 gekoelde ruimtes, een nieuwe machinekamer en een corridor.


Sandra Smits en Marc Paauw

Paauw Industrial Refrigeration Solutions plaatst in deze nieuwbouw een groene koelinstallatie met ammoniak als koudemiddel en CO2 als koudedrager. Hierna wordt stap voor stap de oude installatie uitgefaseerd.

“De gekoelde ruimtes in het huidige pand nemen we één voor één onder handen", vertelt Marc Paauw van Paauw Industrial Refrigeration Solutions. "Nadat we een ruimte hebben voorzien van nieuwe koelers, die op een gunstiger plek in de ruimte worden opgehangen, zetten we deze bij op de centrale NH3/CO2-installatie. Daarna zorgen we voor verwijdering van de oude installatie.”

De nieuwe koelinstallatie omvat onder meer drie schroefcompressoren, waarvan 1 frequentie geregeld, een luchtgekoelde V-shape condensor met EC-ventilatoren en een dry-cooler met EC-ventilatoren. De ruimtes worden gekoeld met in totaal 39 koelers. De installatie voldoet aan de voorwaarden voor EIA.

De sloopwerkzaamheden starten eind november. Medio februari vangen de werkzaamheden voor de koelinstallatie aan.

Voor meer informatie:
Marc Paauw
Paauw Industrial Refrigeration Solutions
Bloemenlaan 9A
2235 EM Valkenburg (ZH)
+31(0)712074609
+31(0)618336280
info@paauw-refrigeration.com  
www.paauw-refrigeration.com   

Smits Transport & Logistiek 
Keizersdijk 28, 3291 CE Strijen
+31(0)78 674 11 33
info@smitslogistiek.nl 
www.smitslogistiek.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.