Zonder woordenboek, vertaler of Google Translate wordt het moeilijk om met andere nationaliteiten te communiceren, wanneer je de taal niet spreekt. Hetzelfde gebeurt dagelijks met softwaresystemen in de AGF-sector. Het overtypen van berichten over bijvoorbeeld orders, facturen en verladingen neemt nog altijd veel tijd in beslag. Dit komt doordat verschillende softwaresystemen in verschillende ‘talen’ met elkaar proberen te praten met als gevolg dat ze elkaar niet verstaan en er een ‘digitale spraakverwarring’ ontstaat. JEM-id heeft daarom FreshBabel Messenger ontwikkeld, dat als vertaler tussen de twee verschillende softwaresystemen gaat zitten. Hierdoor worden berichten automatisch ingelezen en wordt overtypen verleden tijd.

FreshBabel Messenger
Te vaak is de onderlinge communicatie tussen verschillende AGF-bedrijven nog inefficiënt en niet up-to-date. Het overtypen van orders en alle daaropvolgende gegevens is bijvoorbeeld erg tijdrovend en foutgevoelig. FreshBabel Messenger zorgt ervoor dat verschillende handelspartijen op één universele manier met elkaar kunnen communiceren. Bedrijven kunnen allerlei informatie automatisch met elkaar uitwisselen, zonder dat zij deze gegevens moeten overnemen in het systeem. Het overtypen van bijvoorbeeld orders is hierdoor verleden tijd. Dit maakt het werk van een in- of verkoper een stuk sneller en minder foutgevoelig. Ook Chakir Akachit van Looye Kwekers B.V. geeft aan baat te hebben bij FreshBabel Messenger: “Sinds wij met FreshBabel Messenger werken, besparen wij veel tijd op het in- en verkoopproces, omdat orders automatisch ingeschoten worden in het systeem.”

In de volgende video wordt de werking van FreshBabel Messenger in anderhalve minuut uitgelegd:Logistieke koppeling
Sinds kort is FreshBabel Messenger uitgebreid met een logistieke koppeling die ervoor zorgt dat interne logistieke handelingen snel en gemakkelijk kunnen verlopen. Het verladen of ontvangen van goederen in een externe loods gaat vaak samen met administratieve handelingen in het betreffende ERP-systeem en het constant informeren van de loodsmedewerkers via mail of telefoon. AGF-bedrijven kunnen via de logistieke koppeling berichten rondom verladingen, ontvangst en productie automatisch verwerken in het eigen systeem en dat van de loods, zonder dat deze nog overgetypt moeten worden. Het werk wordt hierdoor nauwkeuriger, sneller en makkelijker omdat de administratieve en communicatieve handelingen veelal worden vervangen door een geautomatiseerd proces.

Voor meer informatie: 
Remco Koornhof
JEM-id
T: 0174 - 642 622
remco@jem-id.nl  
https://www.freshbabel.io/