Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap treden toe tot Raad van Advies STAF

Het bestuur van Stichting AgriFacts (STAF) heeft onlangs Aalt Dijkhuizen en Sybe Schaap laten toetreden tot de recent ingestelde Raad van Advies. Dijkhuizen en Schaap zullen STAF, bekend van het felle debat met het Planbureau voor de Leefomgeving over gewasbeschermingscijfers, gevraagd en ongevraagd van advies dienen.  

Aalt Dijkhuizen is o.a. voorzitter van de Topsector Agri & Food en voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. Sybe Schaap was landbouwer en hoogleraar ‘water policy & governance’ in Wageningen. Tot juni 2019 was hij lid van de Eerste Kamer.

STAF werkt aan opschaling van haar onderzoekscapaciteit en heeft naar eigen zeggen behoefte aan een Raad van Advies. De vraagstukken die STAF oppakt, zijn veelal complex. Desalniettemin is het streven om die in relatief korte tijd terug te brengen tot de kern en de harde feiten.

De Raad van Advies zal STAF adviseren over de aanpak van vraagstukken, meedenken over kennisbronnen die daarbij van betekenis kunnen zijn, alsook over de communicatie van de uitkomsten en de eventuele verzoeken tot rectificatie van onjuiste informatie.

Bron: Stichting Agri Facts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven