"Stabiele start van het gewas dankzij kokossubstraat"

De stap van vollegrondsteelt naar substraatteelt kan groot lijken omdat er veel technieken en investeringen nodig zijn. In Spanje vonden ze een oplossing om te beginnen met de voordelen van substraatteelt, maar zonder de grote kosten. “Door kokossubstraat in of op de grond te plaatsen, kunnen telers profiteren van een stabielere start”, zegt Wim Roosen van Dutch Plantin. Het bedrijf ziet een stijgende vraag - uit Spanje en uit andere tuinbouwregio's. Ze vieren dit met een update van hun huisstijl. Stabiel gewas
Het is een stabiele en uniforme teelt in de kassen in het noorden van Spanje. Dankzij het gebruik van kokossubstraat zijn de planten goed van start gegaan. “Wat wij aanbieden is een eenvoudige stap van vollegrondsteelt naar substraatteelt. Het is een kleine stap, niet te kapitaalintensief, en het biedt telers betere inkomsten omdat hun gewassen het beter zullen doen", legt Wim Roosen van kokossubstraatproducent Dutch Plantin uit.

De methode is eigenlijk vrij eenvoudig, zoals Roosen laat zien. "Je legt een deel van de kokos in een gleuf in de grond, legt de druppelslang erop en je bent klaar", zegt hij. “Kokos is een investering, maar het is te overzien - vooral omdat de kokos gemakkelijk twee jaar kan worden gebruikt.  De tests die deze telers deden toonden aan dat het resultaat een sterkere en sneller groeiende plant was. De planten hebben een veel eenvoudigere start, wat in de volle grond behoorlijk lastig kan zijn. En een goede start resulteert in een opbrengst die aanzienlijk beter is, zowel op het gebied van kwaliteit als op het gebied van kwantiteit."

En volgens Roosen zijn de telers erg blij met de resultaten. "Vorige week bezocht ik een aantal van de bedrijven waar we aan leveren in Noord-Spanje, en zelfs ik was verrast over hoe blij de klanten waren met de materialen."

Groeiend bedrijf
De laatste jaren heeft Roosen een ​​groeiende vraag gezien naar wat hij de tussenoplossing noemt om de substraatteelt uit te proberen zonder veel investeringen te doen. Het is een van de redenen dat de vraag naar Dutch Plantin-producten toeneemt. "Zoals eerder vermeld, zien mensen in Spanje een toekomst in de semi-substraatteelt", zegt Wim. “Maar dit is ook een interessante kans voor andere markten die vergelijkbaar zijn met Spanje, zoals Mexico, Turkije en India. Daarnaast zijn er nieuwe tuinbouwmarkten, zoals Centraal-Azië. En voor ons zijn en blijven de VS en Canada voor altijd belangrijk. Vooral met de vraag naar biologische producten, kunnen we telers helpen met onze oplossingen.”

Het is een goede periode voor het bedrijf - geen wonder dat ze deze week de introductie van hun nieuwe huisstijl vieren. "We hebben het uiterlijk vernieuwd om de duurzaamheid van de producten in één lijn te laten zien", zegt Roosen.

Kokossoorten
Dutch Plantin biedt unieke oplossingen voor al deze soorten telers - afhankelijk van het gewas dat wordt geteeld en de omstandigheden waarin het wordt geteeld. Bijvoorbeeld, het type kokos dat je gebruikt voor het aanvullen in vollegrondsteelt, verschilt van uw typische substraat. “Wanneer je met zakken kokos werkt, heb je een semi-solid medium, dus je moet de grofheid vergroten door chips en vezels in de mix te brengen,” zegt Wim. “Maar als er niets is waar het mengsel in zit, zoals een zak, is die grofheid eigenlijk schadelijk. Dus in dit geval moet je fijnere materialen gebruiken, zoals kokossubstraat. We bieden een speciaal kokossubstraat waarbij de fijne stof is verwijderd voor deze specifieke teeltsituaties.”

Eén ding gemeen
Een van de dingen die al deze substraten gemeen hebben, is dat ze verouderde kokos gebruiken voor al hun producten. "Bij Dutch Plantin gebruiken we uitsluitend verouderde kokos", zegt Roosen. “We geven veel om de kwaliteit van ons product en verouderde kokos heeft een verhoogde stabiliteit, wat ongelooflijk belangrijk is in deze sector. Net als bij een goede whisky is verouderd gewoon beter. "

 

Voor meer informatie: 
Dutch Plantin
T: +91-422 25 62 501 
T: +31-492 74 75 60 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.