Goede start voor nieuw kassencomplex van NatureFresh Farms in Canada

NatureFresh Farms bereikt een belangrijke mijlpaal in haar 20-jarig bestaan met wat zij noemt een goede start van het eerste seizoen van haar nieuwe 13 hectare tellende kassencomplex in Leamington, Ontario.

De bouw van de kas, die in totaal 13 hectare beslaat en 7,3 m hoog is, nam negen maanden in beslag. Dankzij deze nieuwe faciliteit beschikt NatureFresh Farms nu over een teeltareaal van net iets meer dan 6 hectare trostomaten en 6 hectare overige tomatenrassen, waaronder rode cherrytomaten, rode pruimtomaten en cocktailtomaten. 

Voor haar eerste oogst plantte NatureFresh Farms in mei 2019 235.000 tomatenplanten uit. Het duurt slecht acht tot negen weken tot de eerste tomaten kunnen worden geoogst. In juni 2019 kon het team van NatureFresh dus al beginnen met plukken. De oogst zal nog doorgaan tot eind volgend voorjaar. Er zijn dagelijks 80 medewerkers bezig met het plukken, verpakken en verladen van de tomaten.

Matt Quiring (foto), retail sales accountmanager, zegt dat het succes van de nieuwe kas hem niet verbaast: "NatureFresh Farms heeft vijf jaar geleden al flink geïnvesteerd om een jaarronde, consistente aanvoer van kwalitatieve en smaakvolle tomaten te realiseren door de bouw van een kassencomplex in Ohio voor de teelt in de wintermaanden. Hiermee konden we afwijken van het typisch Canadese teeltseizoen, wat voor onze retailpartners een enorm succes is gebleken. Consumenten hebben hun steun aan dit Amerikaanse teeltprogramma al vanaf het eerste moment kenbaar gemaakt," vertelt Matt. "De vraag groeit met het jaar. We zijn blij dat we retailers en consumenten in Ontario en Canada nu dezelfde stabiele aanvoer, kwaliteit en smaak van lokale producten kunnen bieden."

Volgens het bedrijf is de kas uitgerust met innovatieve technologieën waardoor de meest optimale groeiomgeving wordt gecreëerd. Het gebruik van zelfrijdende karren, hogedruk natriumlampen en verticale ventilatoren zijn hier een aantal voorbeelden van. Deze innovatieve oplossingen zullen NatureFresh Farms in staat stellen om ook in de winter tomaten te telen. 

NatureFresh Farms laat weten dat het areaal van het familiebedrijf na de ingebruikname van het nieuwe complex zo'n 80,9 hectare telt. 

 

Voor meer informatie:
Kara Badder
NatureFresh Farms
Ph: +1 (519) 326-1111
info@naturefresh.ca
www.naturefresh.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.