Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouw Digitaal video-verslag beschikbaar

De inleidingen van de Community Meeting ‘De virtuele en innovatieve supply chain’ zijn online beschikbaar. Gedurende de bijeenkomst, gehouden op 23 oktober bij LogiXperience in Venlo, werden opnamen gemaakt. Deze zijn tot een aantal korte films gemonteerd, die een goed beeld geven van de wat de sprekers vertelden over virtualisering in de supply chain. Bekijk de video's hier.


 
Robert Ossevoort, projectmanager van DaVinc3i vertelt over de ontwikkelingen op het gebied van virtualisering en internationalisering en de consequenties daarvan voor de sierteelt. In een workshop met zijn collega Cor Verdouw schetst hij vervolgens de verschillende mogelijkheden van virtualisering aan de hand van een aantal inspirerende voorbeelden en de toepassingsmogelijkheden daarvan in de tuinbouw.
 
De workshop Verslogistiek en Datakwaliteit ging in op standaardisatie van digitale informatie in de keten. De belangrijkste boodschap van workshopleider Gerard Lamers (FrugICom) was dat de retail productkenmerken van verse producten medio 2013 voor honderd procent digitaal aangeleverd wil krijgen. Daar moeten ondernemers klaar voor zijn.
 
Jeroen Bolt van Tri-Vizor nam deelnemers mee in de logistieke realiteit waarbij 24 procent van vrachtwagens in de EU leeg blijkt te rijden. Dat kan en moet anders! Logistieke bundeling en ketenregie bieden oplossingen via horizontale samenwerking. Carpooling for cargo. Mogelijkheden daartoe zijn te vinden in systemen voor (neutrale) ketenregie.
 
Deze inleidingen zijn in korte en lange versie beschikbaar. Dus heeft u de Meeting gemist? Of wilt u meer weten over de invloed van digitalisering en virtualisering op logistiek in de tuinbouwketen? Kijk gauw op tuinbouwdigitaal.net.

Publicatiedatum: