Nijs van Zuilen, Berrybrothers:

"Goed Nederlands zachtfruitjaar"

Tholen - Sinds enkele weken is BerryBrothers haar rode bessen uit de bewaarcellen aan het sorteren. "Ondanks de zomerse temperaturen in juli kunnen we spreken van een goede oogst met een prima kwaliteit. Desondanks hadden wij ook schade door zonverbranding in de koppen van de planten. Zoals elk jaar kunnen we de rode bessen weer jaarrond aanbieden. De afgelopen weken zien we dat er veel vraag is naar rode bessen in onze omliggende landen", vertelt Nijs van Zuilen.

Frambozen
"Eind deze week zijn we klaar met het plukken van onze frambozen onder de regenkappen. Hierna gaan we verder met plukken in de kas tot medio oktober. Door de lagere temperaturen zien we dat de productie de laatste dagen afneemt met een 30-40%. We zien wel een duidelijk verschil in vruchtgrootte tussen de buiten- en binnenteelt. Ook dit jaar hebben we weer gekozen voor het ras Kwanza, dat zich kenmerkt door uitstekende raseigenschappen en een goede opbrengst per vierkante meter", aldus Nijs.

 

Blauwe bessen / bramen
"We zijn bezig met het oogsten van het late ras Aurora. Hierna kunnen we onze Nederlandse blauwe bessen nog leveren tot begin oktober. We zien in de markt de laatste dagen een toenemende vraag ontstaan naar blauwe bessen.Ook de bramenoogst buiten zal nog maar enkele weken duren, daarna gaan we bramen plukken onder glas tot begin december", besluit Nijs. "Ondanks dat het seizoen nog niet is afgelopen kijken we als Berrybrothers terug op een goed Nederlands zachtfruitjaar."Voor meer informatie:
Nijs van Zuilen
Berrybrothers
Nijken 18
6088 NR Roggel NL
Mobiel: 0031-646708453
Kantoor: 0031-475496214
n.vanzuilen@berrybrothers.nl
www.berrybrothers.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven