Britse paprikateler Tangmere Airfield Nurseries viert 30-jarig bestaan

In 1989 begonnen ze met een kas van 7,5 hectare en een team van vijftien mensen. Dertig jaar later is het Britse bedrijf gegroeid tot 75 hectare aan state-of-the-art teelt- en verpakkingsfaciliteiten met meer dan 150 werknemers.

Het verhaal van Tangmere begon toen Dirk Houweling een duurzaam tuinbouwbedrijf wilde opzetten door kwaliteitsteelt te combineren met biologische teeltmethoden.

Exclusief paprika's
Voordat het bedrijf in 1992 zoete paprika's begon te telen, teelde Tangmere in zijn eerste volledige teeltseizoen 1,3 miljoen kilo tomaten. Het duurde niet lang voordat Houweling besloot om van paprika's het belangrijkste gewas te maken, omdat hij potentie zag in het worden van een ​​gespecialiseerde leverancier en het bedrijf vorm begon te krijgen.

De verschuiving in focus naar zoete paprika's was succesvoller dan Houweling en zijn kleine team ooit had kunnen wensen en trok snel een nieuwe klantenkring aan. Om aan de stijgende vraag te voldoen en de activiteiten te stroomlijnen, bouwde Tangmere al gauw een moderne verpakkingsfaciliteit die het bedrijf de mogelijkheid bood om paprika's onder één dak te telen, oogsten, verpakken en af te zetten. In 1998, in navolging van proeven en in antwoord op de behoeften van zijn klanten, breidde het team zijn assortiment van groene en rode pepers uit met gele en oranje variëteiten.

Tangmere's toewijding
In 2002 leidde dit voortdurende succes tot het openen van een kas in Spanje, waardoor het bedrijf het hele jaar door paprika's kan leveren en het aanbod is toegenomen. In de jaren negentig van de vorige eeuw teelden ze 9 mln paprika's per jaar en dat aantal is sindsdien gestegen tot ongeveer 68 mln paprika's per jaar.

Tangmere is nu een tweede generatie familiebedrijf met als directeuren Dirks's zonen Dick (Managing Director) en Marcel (Sales & Marketing Director).

Tangmere organiseerde onlangs een zomerfeest voor werknemers en hun families als dank voor al hun harde werk en toewijding aan het bedrijf. Veel medewerkers werken al meer dan tien jaar bij Tangmere en er werden meerdere jubilea gevierd, waaronder dat van Gerard Vonk, General Manager (lees hier over Gerard en de stap die het bedrijf zette met biologisch tuinbouwgaren) en Simon Whitfield, Glasshouse Operative, die beiden dertig jaar werkzaam zijn bij het bedrijf en onderdeel waren van het oorspronkelijke team van Houweling.

Voor meer informatie:
Tangmere Airfield Nurseries
The Old Airfield
Tangmere
West Sussex PO20 2FT
Tel: +44 (0) 1243 533696
Fax: +44 (0) 1243 753210
Sales: +44 (0)1243 753220
www.tangmere.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven