Hulp uit een flesje

Waar denkt de consument aan als hij het woord gewasbeschermingsmiddel hoort? Misschien wel aan chemisch of slecht, of hij of zij raakt zelfs in paniek en vraagt zich af wat het met 'voeding' te maken heeft. "Gebruiken jullie dat in de tuinbouw?"

Ja, als het moet wel, zo schrijft telersvrouw Hannie Moors op LinkedIn. Haar bijdrage, waarin zij uitlegt dat er context hoort bij enkel een etiket, krijgt veel bijval. "De consument wordt bang gemaakt voor alles", zo klinkt het. En daarom, zo schrijft Moors, is het "aan ons om het duidelijker en beter te nuanceren."

Daarom schrijft ze bij de onderstaande foto het volgende:

"Het lijkt een gevaar voor de volksgezondheid als je het etiket ziet. Toch zegt zo’n foto niet alles. Er hoort een verhaal bij, de context.

Wij hebben geen biologische paprikakwekerij, maar telen ‘gangbaar’. Dat betekent dat we zoveel mogelijk ‘goede beestjes’ proberen in te zetten om ‘de slechte beestjes’ op te laten eten. Toch komt het soms voor dat we het hier niet alleen mee redden. Als we een plaag niet biologisch kunnen bestrijden, zijn we blij dat we terug kunnen vallen op hulpmiddelen uit een flesje. Ook wel ‘gewasbeschermingsmiddelen’ genoemd.

Terug naar de foto. Dit is het etiket van Dreft, het afwasmiddel. Niet verstandig om die fles leeg te drinken, maar je kunt gerust uit een glas drinken wat je net hebt afgewassen. Dat geldt ook voor gewasbeschermingsmiddelen. Geen aanrader om een fles leeg te drinken, maar onze paprika’s kun je gewoon eten, ook als we hulp uit een flesje hebben gehad.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven