Britten delen informatie over investeringen in ver- of nieuwbouw zachtfruitkas

"Jaarrond productie van zachtfruit pas écht rendabel met warmte"

Nu de vraag van de consument naar jaarrond zachtfruit toeneemt, maken veel telers gebruik van de mogelijkheid om de groeiende markt te bevoorraden. Dit vergt echter wel een andere aanpak en een investering in een nieuwe - of misschien wel oude - infrastructuur. Voor telers met bestaande kassen is het goed mogelijk om ze om te bouwen voor de productie van zachtfruit, hoewel de mate waarin aanpassingen nodig zijn afhankelijk is van het oorspronkelijke doel waarvoor ze gebouwd zijn.

De jaarrond productie van zachtfruit wordt pas echt rendabel volgens Britse specialisten als er warmte beschikbaar is, terwijl de beschikbaarheid van CO² een andere factor is die het overwegen waard is. Als een teler niet beschikt over een bestaande structuur die geschikt is voor ombouw, biedt het bouwen van een nieuwe, speciaal voor zachtfruit ontwikkelde kas uitkomst. De kosten zijn afhankelijk van het startpunt (verbouw of nieuwbouw) en de omvang van het project.

Lees hier meer over de belangrijkste overwegingen voor het ombouwen van een kas of het bouwen van een nieuwe kas voor de teelt van zachtfruit én de kosten die daarbij komen kijken. 

Voor meer informatie:
GrowSave
www.growsave.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven