Magí Pié, Cal Magí teelt verschillende tomaten- en komkommerrassen voor het hogere marktsegment

"Zwaardere tomaten dan normaal moeten wel goed ondersteund worden"

Magí Pié, de eigenaar en directeur van Cal Magí, woont in Catalonië, en hij heeft al ruim 20 jaar ervaring met de substraatteelt. Hij richt zich met zijn bedrijf op de teelt van tomaten en komkommers voor luxe restaurants. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het telen van een groot aantal verschillende gewassen met behulp van natuurlijke teeltmethodes.

Focus op smaak en textuur
Door zijn sterke focus op het telen van gewassen die een uitzonderlijke smaak en textuur hebben, heeft Magí Pié het stalen ophangsysteem van ARaymond’s gebruikt om zijn komkommer- en tomatengewassen op een optimale werkhoogte vast te zetten. Pié heeft voor deze op maat gemaakte en gebruikersvriendelijke haspels gekozen op basis van hun geoptimaliseerde ontwerp en de toename in veiligheid die ze bieden tijdens de gehele levenscyclus van de plant.

Hij legt uit: "Hier bij Cal Magí telen we een groot aantal verschillende gewassen, inclusief de grotere vlees-, Raf- en Montserrat-tomaten. Onze planten zijn zwaarder dan de gewassen die traditioneel in andere landen worden geteeld, en daarom hebben we een sterker ondersteuningssysteem nodig dan de klassieke ophangsystemen die in de glastuinbouwsector worden gebruikt. De ophangsystemen van ARaymond bieden een uitstekend niveau van veiligheid. Het anti-valsysteem voorkomt dat de gewassen van de plant vallen tijdens de levenscyclus. Het gesloten systeem zorgt er bovendien voor dat het draad niet van de haak los kan komen, wat enorm belangrijk voor ons is."

Praktische oplossing om arbeidsuren en -kosten te verminderen
Pié benadrukte hoe praktisch het ophangsysteem van ARaymond is en hoe gemakkelijk het systeem te installeren is voor zijn werknemers. Hij voegde toe: "Ik vind het ophangsysteem een zeer functionele oplossing voor Cal Magí. Ze zijn enorm gemakkelijk te installeren en af te rollen, en het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat mijn werknemers minder gewicht hoeven te tillen omdat ze de haspels snel en gemakkelijk op kunnen hangen wat bovendien mijn arbeidstijd en -kosten vermindert. Als teler is mijn voornaamste zorg het creëren van optimale groeiomstandigheden voor mijn gewassen en de ophangsystemen van ARaymond geven mij deze extra zekerheid."

De ophangsystemen van ARaymond bieden een flexibele en efficiënte oplossing voor telers en kunnen aangepast worden aan draden van 2 tot 4 mm. De ophangsystemen hebben de capaciteit voor 30 meter draad. Het haspelsysteem hoeft slechts eenmaal aangeschaft te worden en kan dan tijdens talloze gewasrotaties gebruikt worden. 

Voor meer informatie:
ARaymond
Carretera Manresa a Berga Km 0,5
08272 Sant Fruitos de Bages
Spanje
Tel: +34 93 877 13 14
www.araymond-agriculture.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.