Armageddon: de eerste Britse hybride superhete chilipeper

Armageddon is de nieuwste, door Tozer Seeds veredelde chilipeper. Op Good Morning Britain was onlangs te zien dat het de gemoederen bezighoudt. Deze nieuwe super hete chil is de eerste in Groot-Brittannië veredelde hybride en scoort 1,3 miljoen op de Scoville-schaal waarmee wordt uitgedrukt hoe heet een peper is.

Het is een uitdaging om superhete pepers te telen, maar bij het veredelen van Armageddon heeft Tozer Seeds ervoor gezorgd dat de variëteit sneller en gemakkelijker is om te oogsten, een hogere opbrengst heeft en uniformer is dan traditionele variëteiten.

Dr. Jamie Claxton, Director of Plant Breeding, legde uit dat Armageddon al 5 jaar in ontwikkeling is en slechts een van de chili's is die wordt ontwikkeld in het veredelingsprogramma voor chili's. Dat programma is gericht op het veredelen van meer nichesoorten die beter geschikt zijn voor Britse teeltomstandigheden."

Tozer Seeds werkt al meer dan 15 jaar samen met de grootste teler van Spaanse pepers: de in Bedfordshire gevestigde Salvatore Genovese. Dit seizoen levert hij Armageddon aan Tesco. Tevens test hij een reeks variëteiten die nog in ontwikkeling zijn, waaronder een veelbelovende standaard rode chili.

James Hatherill, European Sales Director van Tozer Seeds: “Als bedrijf blijven we interessante en nieuw zoete en hete pepers vinden, enerzijds via ons wereldwijde netwerk, anderzijds door ons eigen veredelingsprogramma. Samen met Genovese en andere Britse telers kunnen we deze genetica testen in de hoop dat een van de Britse ketens het product vervolgens zal introduceren; Tesco heeft een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen en promoten van de superhete variëteiten, waar we erg blij mee zijn."

Voor meer informatie:
Jamie Claxton
Tozer Seeds
E-mail: jamie.claxton@tozerseeds.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven