Hessing realiseert plasticreductie met nieuwe verpakking voor maaltijdsalades

Groenteverwerker Hessing komt met een nieuwe verpakking voor  maaltijdsalades. Het nieuwe product sluit aan op nieuwe eetstijlen en de veranderende smaakbeleving van consumenten. Maar minstens zo belangrijk is innovatie op het gebied van duurzaamheid. Een belangrijk onderdeel hiervan is het reduceren van plastic.

"Voor het verpakken van salades en fruit is PET de beste keuze. PET is een soort kunststof dat gebruikt wordt voor onder andere petflessen en andere verpakkingen voor voedingsmiddelen. Ten eerste is PET duurzaam: het is recyclebaar materiaal. Daarnaast heeft PET zeer hoge barrière eigenschappen. Dat betekent dat de verpakking goed bestand is tegen zuurstof, water, stoom of andere invloeden van buitenaf. Dat is belangrijk voor kwetsbare producten als salades en fruit", aldus Hessing.

Duurzame verpakking in de schappen bij supermarkten
Voor supermarktketens die Hessing belevert, gebruikt het bedrijf momenteel een maaltijdsaladeschaal van 80% R-PET, deze schaal is gemaakt van 80 % gerecycled materiaal en is 100 % recyclebaar. Deze nieuwe schaal is niet alleen veel duurzamer, er zijn nog meer voordelen. De PET schaal is heel dun: slechts 0,55 mm tegenover 0,65 mm van de oude schaal. Ook is de nieuwe schaal nóg lichter dan de oude: 22,6 gram tegenover 25 gram. En, ook niet onbelangrijk, de nieuwe PET schaal heeft een bredere onderkant waardoor deze beter rechtop blijft staan in het schap.

"Deze duurzame innovatie laat nu al mooie resultaten zien. Zo is de plasticreductie per schaal 2,4 gram (-10%), wat op jaarbasis neerkomt op 46.000 kilo plastic minder. En hoewel we daar enorm trots op zijn, blijven we natuurlijk bezig met ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzaamheid. Ons streven is het gebruik van zo min mogelijk plastic, water en energie", besluit de groenteverwerker.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven