Biobest adviseert inzet Delfin WG

Zonder residu toenemende plaagdruk rupsen te lijf

Na een rustig voorjaar neemt de plaagdruk van rupsen deze zomer toe. Belangrijk is dat telers alert blijven en op tijd beginnen met plaagbestrijding, aldus Biobest. "Met een strak spuitschema kan Delfin WG een goede bijdrage leveren aan het terugdringen van onder andere Turkse mot, Duponchelia en Tuta absoluta."

“We zien de plaagdruk nu toenemen op groente- en sierteeltbedrijven. Aantastingen door Turkse mot en tomatenmineermot Tuta absoluta zijn erg actueel”, vertelt Biobest-adviseur Stefan Bohte. “Vorig jaar kwam Delfin WG als biologisch gewasbeschermingsmiddel op de markt en we zien inmiddels goede resultaten van dit middel.”

DELFIN® WG werkt op basis van BTK. Deze afkorting staat voor Bacillus thuringiensis, subsoort kurstaki. Het bevat sporen en kristallen van deze bacterie. Als rupsen van bespoten bladeren eten, worden de kristallen in hun spijtverteringskanaal omgezet in toxines. Daardoor gaan de schadelijke rupsen dood.

Geen residu
“Het middel heeft een brede werking en pakt allerlei soorten rupsen aan. Bovendien werkt de toepassing geen resistentievorming in de hand”, vult hij aan. De fijne formulering geeft naast een goede verdeling over het gewas geen residu op het geoogste product. Wordt het middel gemengd met andere gewasbeschermingsmiddelen dan hoeft er dus ook geen residu te ontstaan.

Per bespuiting is 750 gram per hectare al voldoende. “Bij relatief lage doseringen zien we al een goed dodend effect. Onder invloed van UV breekt het product sneller af. Daarom is het belangrijk om ook de weersomstandigheden mee te nemen in de beslissing hoe vaak je de behandeling herhaalt”, geeft Stefan als advies.

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.