Symposium 27 september

Hoe kunnen drones de gewasopbrengst in de sierteelt verbeteren?

Het lectoraat Robotica van Hogeschool Inholland organiseert het afsluitende symposium van het HiPerGreen project op vrijdagmiddag 27 september 2019 in het World Horti Center in Naaldwijk. Hier wordt antwoord gegeven op de centrale onderzoeksvraag: hoe kunnen we met automatisch vliegende drones de gewasopbrengst in de sierteelt verbeteren? 

Monitoren op individueel plantniveau
De opzet van het HiPerGreen (High Precision Greenhouse Farming) project is gericht op de ontwikkeling van nieuwe high-tech toepassingen voor siertelers om de teeltomstandigheden in hun kassen op individueel plantniveau te kunnen monitoren. Ziektes kunnen hierdoor in een vroegtijdig stadium worden herkend en de toepassing van grondstoffen, bestrijdingsmiddelen en reguleerbare omgevingsfactoren kan worden afgestemd op de ideale groeiomstandigheden. De inzet van autonoom vliegende drones voorzien van hoog sensitieve camera’s vormt hierbij het sleutelaspect.

Resultaat van 2 jaar onderzoek
Onder leiding van Cock Heemskerk, lector Robotica bij Hogeschool Inholland, zijn meer dan 60 studenten uit drie domeinen (Agri, Food & Life Sciences, Business Finance & Law en Techniek Ontwerpen & Informatica) en vakdocenten en onderzoekers de afgelopen 2 jaar samen aan deze uitdaging aangegaan. Die uitdaging startte eind 2015 toen de eerste dronevluchten werden gemaakt in de kas van Bunnik Plants in Bleiswijk.

Het symposium wordt opengesteld voor elke belangstellende. Meer informatie over het project lees je hier.

Neem voor meer informatie contact op met Lucien Fesselet, assistent project manager van het HiPerGreen project: lucien.fesselet@inholland.nl of vanaf 19 augustus met Petra Arntzen via robotica@inholland.nl.  

 

Voor meer informatie:
InHolland
Lectoraat Robotica
www.inholland.nl/onderzoek/onderzoekslijnen/robotica  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven