BASF introduceert Bifasto

Uitlevering nieuwe fungicide tegen echte meeldauw en Mycosphaerella van start

BASF start deze week met de uitlevering van Bifasto in Nederland. Deze nieuwe fungicide voor de glastuinbouw heeft in juni een toelating van het Ctgb gekregen. Bifasto beschikt over twee actieve stoffen en heeft een brede werking tegen schimmels. "Naast de goede effectiviteit is de lange duurwerking een sterke eigenschap van Bifasto", aldus de producent.

Bifasto heeft een sterke werking tegen echte meeldauw en Mycosphaerella. Daarnaast werkt de nieuwe fungicide ook tegen Sclerotinia, Alternaria en Cladosporium. Bifasto is toegestaan in de teelt van aardbei, ook in buitenteelt, en in de teelt van tomaat- en komkommerachtigen. Daarnaast heeft het middel een toelating voor gebruik in roos, gerbera en grondgebonden bloemisterijgewassen.

Volgens Mark Selman, Crop Manager Glastuinbouw bij BASF, wordt het nieuwe middel door gewasbeschermingsadviseurs als een welkome aanvulling op het beschikbare middelenpakket gezien. "Met name in de teelt van roos, waar meeldauw een grote uitdaging blijft, is Bifasto een welkome uitbreiding van het pakket. Het advies voor deze teelt is om Bifasto in de combinatie te spuiten met Meltatox. Maar zeker ook in de teelt van bijvoorbeeld komkommer waar Mycosphaerella een grote rol speelt."

Zacht voor gewas
"Bifasto is zowel zacht voor biologische bestrijders als voor het gewas," aldus Mark. "Dit blijkt zowel uit de vele uitgevoerde proeven als ook bij toepassing op grotere schaal. We hebben het middel onder meer, onder praktijkomstandigheden, op grotere schaal getoetst in de teelt van roos en gerbera. Naast de hoge effectiviteit en de lange duurwerking sprong ook de gewasveiligheid in het oog. Dit is zeker voor sierteeltgewassen ontzettend belangrijk."

Voor meer informatie:
BASF 
www.agro.basf.nl/nl/  
agro-nl@basf.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.