Prominent Kids Food Challenge

Kinderen laten papa en mama zien hoe ze met tomaten moeten koken

Op 7 juli was het zover: de finaledag van de Prominent Kids Food Challenge 2019. Negen fanatieke keukenprinsessen uit heel Nederland gingen met elkaar de strijd aan om zich dé Groenteheld van 2019 te mogen noemen. Dit deden ze niet alleen, maar met hulp van hun vader of moeder. Uiteindelijk ging de 11-jarige Robin met de titel naar huis.

De jonge deelnemers waren goed voorbereid. Thuis hadden ze al flink geoefend. De eerste opdracht was het maken van een gezonde snack om op school te trakteren. Binnen 30 minuten toverden de kinderen hele creatieve en gezonde snacks op tafel. Voor de tweede opdracht vroeg de jury de deelnemers een griezelpizza te bakken op de Big Green Egg. Spinnen van olijven, spookjes van mozzarella en bloederige ogen van tomaat… het kwam allemaal voorbij.

Tomaat in de hoofdrol
De jury bestond uit Big Green Egg meesterkok Michel Lambermon en kinderkookboek auteur Laura Emmelkamp. Zij beoordeelden de gerechten op smaak, uiterlijk en of het past in een gezond menu. De twee professionals waren onder de indruk van de creativiteit en smaak van de gerechten. Robin maakte met haar moeder uiteindelijk de lekkerste en meest creatieve gerechten met tomaat en mag zich de Groenteheld van 2019 noemen. Naast een trofee ging dit team ook naar huis met een Big Green Egg MiniMax en een lading snoeptomaatjes voor de hele klas.

Volgend jaar weer
Het was een spannende finale, maar de kookduo’s beleefden vooral samen veel plezier. Initiatiefnemer Prominent: "Het is belangrijk om ouders en hun kinderen te stimuleren in de keuken met verse producten aan de slag te gaan. Te laten ervaren dat het bereiden en eten van groenten behalve gezond, ook heel leuk en lekker is. De eerste editie van de Kids Food Challenge was zeer geslaagd. We blijven kinderen en gezinnen graag uitdagen, dus dit event smaakt naar meer."Voor meer informatie:
Prominent
www.prominent-tomatoes.nl
info@prominent-tomatoes.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.