Rustig op de vroegmarkt en Europees Centrum door vakantie in België

'Kwakkeljaar' in de buik van Brussel

Tholen – De eerste week van de vakantie in België is aangebroken en dat was te merken op zowel de Vroegmarkt als het Europees Centrum in Brussel. De algemene teneur bij de handelaren en importeurs was daarmee hetzelfde: “het is rustig”. Wel moeten we erbij vermelden dat de dinsdagen op de Vroegmarkt altijd wel de rustigste dag is van de week.

Rustig op de vroegmarkt en het Europees Centrum door de vakantie

De handelaren op de MaBru kijken terug op een moeizaam eerste half jaar. “Een kwakkeljaar” noemt Wim Vandepoel het. Het zomerfruit liep niet super door het koude weer en over het algemeen kwamen er minder mensen langs op de Vroegmarkt. Dat deed echter niets af aan de verkoop volgens enkele aanwezigen. “Er mogen dan wel minder mensen langskomen op de Vroegmarkt, ik verkoop toch nog altijd dezelfde hoeveelheden fruit. Dit komt vooral door het online verkopen,” vertelt een handelaar op de markt.

De verkoop van zachtfruit schommelt sterk momenteel

Het zomerfruit kwakkelt wat aan door een overwegend koude zomer. Producten die het wel goed deden, waren de kersen. Ludger Nollet vond de prijs op het moment echter nog ondermaats ten opzichte van de kwaliteit van de kersen op het moment. Enkele handelaren verkopen naast de bekende donkere kersen ook speciaal geteelde witte kersen. Vandepoel is een van de handelaren die deze kersen verkoopt. “De kersen komen van een importeur die ze uit Frankrijk haalt, de kersen zijn op de markt voor 4 tot 5 weken.” De vraag naar het zachtfruit is dan weer erg wisselvallig van dag tot dag. “Gisteren kon ik makkelijk een pallet blauwe bessen kwijt, nu heb ik nog niet eens de helft verkocht,” vertelt Franck Valckenier.

Witte kersen van Vandepoel

Eind februari werden 8.000 zonnepanelen officieel ingehuldigd door de gemeente en kwamen er carports op de parkeerplaats. Ondanks deze vernieuwing heerst er een zekere onvrede bij de handelaren in de MaBru. “Het is hartstikke mooi dat ze de parkeerplaatsen overdekt hebben gemaakt maar er heerst hier nog altijd een zekere wanorde,” aldus Franck, “Veel collega’s van mij stoppen er bijvoorbeeld mee en we blijven met steeds minder over.”

Ludger Nollet op de vroegmarkt

Op het Europees Centrum heerst eenzelfde stemming. De zomervakantie in België zorgt dat het rustig is op het centrum. De Tour de France heeft het afgelopen weekend ook de weekmarkten in Brussel beperkt en het Europees Centrum was tijdelijk afgesloten voor de handel. Hier zien de meeste handelaren ook geen topjaar maar men heeft het overleefd.

voor meer informatie:
Fruit Vandepoel Bvba
Wim Vandepoel
wim.vdp@skynet.be

Valckenier Bvba
Frank Valckenier
valckenier.bvba@hotmail.com

Nollet fruit
Ludger Nollet
ludger.nollet@skynet.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven