Chinese toeristen zijn dol op de kersen van Aart Blom

10.000 bezoekers op Open Kersendagen

Tholen - NOS, RTL, Hart van Nederland, het weerpraatje van Piet Paulusma; aan landelijke media-aandacht hoefde fruithandelaar Aart Blom de afgelopen weken niet te klagen. Afgelopen weekend hield hij de Open Kersendagen in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen, waar maar liefst 10.000 bezoekers op afkwamen, bijna een verdubbeling van het bezoekersaantal vorig jaar.


Opening Betuwse Open Kersendagen door wethouder Carla Kreuk: Op de foto (van links naar rechts): Carla Kreuk (wethouder Recreatie & Toerisme), Aart Blom (kersenteler Betuwe Kers), Flipje en de kersenprinsessen Kimberly en Nathalie. Iris Spaink, fotograaf.

De Betuwse Open Kersendagen zijn het hoogtepunt van het kersenseizoen in de Betuwe, waarbij mensen van dichtbij kunnen zien en kunnen ervaren hoe er het in de boomgaard anno 2019 aan toegaat. Als je afgelopen weekend aanwezig was, dan snap je dat de Chinezen zo dol zijn op Chileense kersen. Het ‘kersen plukken in de Betuwe’ is namelijk een toeristische trekpleister van formaat aan het worden, die vooral bij Chinese toeristen erg in trek is. Bezoekers kwamen voor het kersen plukken uit het hele land naar Wadenoijen toe.  


Iris Spaink, fotograaf.

De feestelijke opening vond afgelopen zaterdag plaats door Carla Kreuk, wethouder Recreatie & Toerisme en Aart Blom (kersenteler Betuwe Kers), vergezeld door Flipje en de kersenprinsessen Kimberly en Nathalie. Er waren diverse muzikale optredens. Verder konden bezoekers genieten van een bijzonder gevarieerde streekmarkt, oude ambachten en allerlei andere fruitgerelateerde activiteiten.


Iris Spaink, fotograaf.

De Kersen-Express bleek erg gewild: mensen werden rondgereden door de boomgaard van de familie Blom en kregen uitleg over de kersenteelt. Natuurlijk konden mensen uitgebreid de kersen proeven en keuren. Ook het zelf kersen plukken, viel erg in de smaak. Veel bezoekers verlieten met een grote bak zelfgeplukte kersen de boomgaard.

En de plannen voor de toekomst zijn nog grootser, zo is Aart momenteel in voorbereiding om op dezelfde locatie aan de A15 een nieuw fruitbelevingscentrum, genaamd Streeckerij de Betuwe' te realiseren. Het nieuwe centrum moet eten en kopen combineren met educatie en ontspanning. Gezien de animo voor de Open Kersendagen lijkt dat de ondernemer wel toevertrouwd.


De droom van Aart


"Het was in één woord geweldig. Het plukken, de treintjes, mensen vinden het één grote belevenis. En ze vertellen het door, waardoor het elk jaar drukker wordt. Zo zijn we in vier jaar tijd gegroeid van 1.800 naar meer dan 10.000 bezoekers", blikt Aart maandagmorgen terug. "Voor ons waren deze dagen weer een bevestiging dat de plannen die we hebben voor het attractiepark voor 100% gaan lukken."

De Open Kersendagen zijn voorbij, maar de Betuwse kersen zijn nog de gehele maand juli volop verkrijgbaar in de boomgaard D’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (ter hoogte van de kruising Overlaat/ Lingedijk 129a, 4014 ME Wadenoijen). Ook bereikbaar vanaf de Rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen.


Afwegen en afrekenen


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.