Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teelt is vanwege het minimumloon niet meer rendabel

Duitse Hainich-Konserven voortaan zonder lokale augurken

Voor het eerst sinds decennia worden er dit jaar op de akkers rondom de Vogtei geen augurken meer geteeld en geoogst. Hainich Obst und Gemüse is één van de laatste grote bedrijven in Thüringen die afscheid neemt van de augurkenteelt – om economische redenen. Vooral vanwege het verder stijgende minimumloon is het niet meer rendabel, zegt Marcus Lange, CEO van de Tupag groep, waar Hainich Obst und Gemüse bijhoort.

"De augurk is een extreem intensieve cultuur“, verklaart Marcus tegenover de krant 'Thüringer Allgemeine'. Tot wel 300 oogsthulpen hielden zich tussen eind juni en september tegelijkertijd met de augurkenoogst bezig. De arbeiders – vooral Oost-Europeanen – oogstten de planten meermaals per seizoen en sorteerden de augurken naar de gewenste grootte per hand. Ook de slechtere klimaatomstandigheden vergeleken bij de veel  grotere Duitse teeltgebieden in het Spreewald en in Niederbayern en de lagere oogstopbrengst die daarmee gepaard gaat, zijn redenen dat de teelt zich momenteel niet meer loont, aldus Marcus.

Voor meer informatie:
HAINICH Konserven GmbH
Langulaer Weg 2
99986 Vogtei
OT Niederdorla
Tel: 0 36 01/ 75 24 0
Fax: 0 36 01/ 75 24 13
E-mail: kontakt@hainichkonserven.de 
Internet: www.hainichkonserven.de  

Publicatiedatum: