Rabo AgriFinance financiert expansie van MightyVine

VS: Tomatenkas wordt uitgebreid tot 30 hectare

Onlangs kondigde MightyVine een deal met Rabo AgriFinance aangekondigd om zijn teeltcapaciteit van het bedrijf te vergroten. Door financiering van Rabo AgriFinance kan MightyVine zijn 15 hectare grote kas in Illinois tegen 2020 uit te breiden tot 30 hectare. Deze behoefte aan uitbreiding is het resultaat van de stijgende vraag naar lokaal geteelde tomaten van MightyVine’s detailhandelspartners. 

De overeenkomst met Rabo AgriFinance stelt MightyVine in staat om voor de derde keer uit te breiden. Ze begonnen in 2015 met een 7,5 hectare grote, hypermoderne kas die in 2016 uitgebouwd werd tot 15 hectare. Het bedrijf verwacht dat tegen het eind van 2019 een extra 7,5 hectare kas bijgebouwd te hebben. In 2020 verwachten zij een geheel operationele kas van in totaal 30 hectare te hebben. 

"We hebben een merk gecreëerd waarnaar klanten vragen in restaurants en supermarkten in het hele middenwesten van de VS. De financiering van Rabo AgriFinance zorgt ervoor dat wij onze teeltcapaciteiten kunnen gaan verdubbelen en beter kunnen voldoen aan de marktvraag," aldus Gary Lazarski, CEO van MightyVine. "Rabobank is één van de belangrijkste financiers van kassen ter wereld en hun kennis van nieuwe generatie landbouw, maakt hen voor ons de perfecte bank," zegt Lazarski. 

Shawn Smeins, adjunct-directeur van Rabo AgriFinance: "Het succes van MightyVine is te danken aan hun vermogen om een betrouwbaar, lokaal en kwalitatief hoog product te leveren aan hun klanten. We werken graag samen met innovatieve telers zoals MightyVine. Zij hebben een duurzaam, strategisch groeiplan dat perfect past bij onze missie om niet alleen ontwikkeling te stimuleren maar ook een betere wereld te creëren."

"MightyVine werkt al jaren samen met Royal Pride Holland en VB Greenhouses en beiden doen zaken met de Rabobank. Door het vertrouwen dat hierdoor opgebouwd is en de kennis van de industrie die de Rabobank vergaard heeft, weten zij precies wat de belangrijkste elementen zijn om ervoor te zorgen dat de doelstellingen van MightyVine behaald worden," licht Jim Murphy, bestuursvoorzitter van MightyVine toe. 

Voor meer informatie:
www.mightyvine.com
www.localfoods.com
www.handcutfoods.com
www.vb.nl
www.royalpride.nl
www.raboag.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven