Jaarrond Italiaanse bleekselderij

Bleekselderij lijkt misschien een eenvoudig te telen gewas, maar als men in staat is het aanbod te diversifiëren, krijgt het een hogere waarde in het oog van de consument. Dit is precies het doel van SIPO, een van de Italiaanse specialisten.

Verpakte selderij onder de merken Sapori del Mio Orto en Verdure di Romagna

"We staan op het punt om bleekselderij op de markt te brengen onder het merk Verdure di Romagna. Het gewas is het hele jaar door beschikbaar dankzij onze gespecialiseerde telers in verschillende delen van Italië. Samen zijn de telers goed voor een oppervlakte van bijna 40 hectare", legt manager Massimiliano Ceccarini uit.

Massimiliano Ceccarini

De bleekselderij uit Emilia Romagna is in juni beschikbaar en het oogsten gaat door in juli. Dan is het de beurt aan het gewas uit Fucino, die aanvankelijk overlapt met die van Romagna en beschikbaar is tot september. Tussen september en maart komt bleekselderij uit verschillende delen van Apulië, voornamelijk uit de provincie Foggia en Andria. Lazio oogst bleekselderij in april en mei. 

De mix met andere groenten, specifiek voor bouillon of andere toepassingen

"We hebben zowel groene als witte bleekselderij en in verschillende verpakkingen en los. Maar ook als onderdeel van de mix om bouillon te maken (waar ook wortels, uien en peterselie deel van uit maken)." 

SIPO maakt gebruik van geïntegreerde teelttechnieken en in een aantal gevallen is de bleekselderij biologisch. "We werken met zeer professionele telers en daarom slagen we erin om de kwaliteit hoog te houden, zelfs in jaren met ongunstig weer. Van onze kant proberen we ze te belonen met een eerlijke prijs en snelle betalingen."

"We betalen onze telers bijvoorbeeld 30 dagen nadat de bleekselderij is afgeleverd en iedereen weet hoe belangrijk dit is, want vaak worden betalingen pas maanden later gedaan", concludeert Ceccarini.

Voor meer informatie:
SIPO Srl 
Via Fermignano 20
47814 Bellaria Igea Marina (RN)
Tel.: (+39) 0541 339411
Fax: (+39) 0541 339434
Email: sipo@sipo.it
Web: www.sipo.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven