Nieuw verpakkingscentrum en kantoor eind 2020 klaar

Eerste paal geslagen voor nieuw pand Coöperatie DOOR

Coöperatie DOOR vierde woensdag 29 mei het slaan van de eerste paal van het nieuwe kantoor en verpakkingscentrum op het businesspark Honderland II te Maasdijk. Hierbij waren alle medewerkers, leden, bouwpartners en betrokkenen aanwezig.

Tijdens het officiële gedeelte sprak Jack Groenewegen - voorzitter van DOOR – iedereen toe en benadrukte hij de kracht van samenwerken, ook op een symbolische manier. Daarna was het onder een stralende zon tijd voor een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje.

Slaan eerste paal
“De nieuwbouw moet een plek worden van ons allemaal”, gaf Jack Groenewegen- voorzitter Coöperatie DOOR - aan in zijn speech. “Een fijne werkomgeving waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen en waar de klant optimaal bediend wordt.”

Doordat straks alle merken en dus de producten onder een dak gevestigd zijn, kan DOOR klanten 24/7 voorzien met producten. Om de kracht van de DOOR-producten te symboliseren, was de sterkste man van Nederland - Sebastiaan Tempelaars (afkomstig uit De Lier) – gevraagd een rode Ford Shelby versierd met een kleurig groentenarrangement voort te trekken. Vervolgens plantte een aantal telerskinderen uitgerust in kleurige overalls de zaadjes van de huidige DOOR-producten voor de toekomst in de grond. Op deze plek komt later in het pand een plaquette als herinnering.

Tot slot drukten Jack Groenewegen (Prominent), Pleun van Duijn (Purple Pride), Floris van der Linden (Greendiamonds), Michel Zuijderwijk (SweetPoint) en Theo Jansen (PapriCo) op de rode knop om de hei-installatie in werking te zetten. Daarmee was de eerste paal van de 1598 palen een feit.

Nog intensievere samenwerking
De nieuwbouw betekent dat alle medewerkers van DOOR, Prominent, SweetPoint, Purple Pride, Green Diamonds en PapriCo bij elkaar in een nieuw pand komen te werken. Voor de club betekent dat een nog intensievere samenwerking tussen de merken. “Door samen onder een dak te werken, kunnen we nog meer gebruik maken van elkaars kennis en nog efficiënter opereren”, aldus Jack Groenewegen. Al maanden zijn allerlei werkgroepen actief om diverse facetten goed te doordenken en vorm te geven. In deze werkgroepen zitten telers, medewerkers en bouwpartners.

One-stop-shop
Straks worden de tomaten, aubergines, zoete puntpaprika’ en komkommers onder één dak verpakt naar wens van de klant, stelt DOOR. "De inrichting van het nieuwe pand is volledig gericht op een snelle en efficiënte verwerking van onze versproducten door geautomatiseerde inslag (WMS) en een vol automatische productieruimte. Voorafgaand aan onze nieuwbouwplannen hebben we onderzocht wat de behoefte is van onze klanten. Natuurlijk staan plastic verpakkingen onder druk, maar onze verwachting is dat de vraag naar consumenteneenheden alleen maar toe zal nemen. Uiteraard zijn we al actief op zoek naar duurzame alternatieven."

Het pand beslaat in totaal 32.000 m2 productieruimte en 2000 m2 kantoorruimte. Het wordt uitgerust met 22 docks voor inslag en 22 docks voor uitslag.

De bouw van het nieuwe pand kunt u stap voor stap volgen op de bouwsite: www.door-bouwt.nl 

Voor meer informatie:
Coöperatie DOOR U.A.
www.cooperatiedoor.nl 
info@doorpartners.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven