Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rode paprikaras E20B.0246 heet voortaan Maureno

Tijdens de rondgang bij teeltbedrijven Mts H.N.S. Van der Burg en Kwekerij Overgaag BV maakte Enza Zaden de nieuwe naam van het rode paprikaras E20B.0246 bekend: Maureno. Op beide locaties staat het gewas er erg mooi bij. De telers zijn zeer te spreken over het verloop van de teelt toe nu toe. “De kwaliteit van Maureno is goed. De vrucht heeft een mooie vorm en kleur. Daarbij kleurt de vrucht egaal door“, aldus teler Nieki van der Burg.

Goede totaalproductie
Tijdens de rondgang werd al snel duidelijk dat de zetting van Maureno gemakkelijk en regelmatig is. Het ras is zeer productief en bijna even grof als Maranello. Momenteel ligt het gemiddeld vruchtgewicht op circa 210 gram, maar dit zal richting de zomer gemiddeld iets lager zijn. “De resultaten uit de proeven en screenings waren afgelopen jaren erg positief. De goede totaalproductie is met name de belangrijkste reden dat ik nu Maureno heb staan,” zegt teler Wouter Overgaag.

Arbeidsvriendelijk en juiste resistentie
Verder is het gewas open en groeit het vlot door. Daardoor is het makkelijk bewerkbaar in snoeien, draaien en oogsten. Een heel sterk punt van het ras is het gemakkelijk doorstapelen van de vruchten. In tegenstelling tot sommige andere rassen zet Maureno bij het laatste zetsel mooi door. Ook is het ras sterk tegen neusrot en heeft het een Tm:0-3 resistentie. De kwaliteit van het ras is uitstekend met mooie en uniforme vruchten. Daarbij kleuren de vruchten snel en egaal door.

Situatie bij de telers
Overgaag teelt op drie locaties 24ha rode paprika’s, waarvan op een locatie nu 1,2ha van Maureno staat, op een traditioneel 3-stengelsysteem. Het standaardras is Maranello bij Kwekerij Overgaag. Ook Van der Burg Paprika’s teelt op drie locaties rode paprika’s, waarvan 1 locatie nu 2,3ha met Maureno, op een 3-stengel-V-systeem. Op de overige 11,6ha staat Maranello.


Voor meer informatie:
Enza Zaden
www.enzazaden.nl
info@enzazaden.nl

Publicatiedatum: