Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking brengt lokale teelt naar de Appalachen

Mastronardi Produce en AppHarvest hebben de constructie van een high-tech kas in Morehead, Kentucky (VS) aangekondigd, een project dat niet alleen hoogwaardige teelt naar de Appachen haalt, maar ook voor werkgelegenheid zorgt. 

"Het 60 hectare grote, ultramoderne gebouw zal één van de meest duurzame, efficiënte en technologisch geavanceerde kassen in zijn soort worden," aldus Paul Mastronardi, voorzitter, CEO en vierde generatie in het familiebedrijf Mastronardi Produce. "Dit is een belangrijke mijlpaal voor de teelt- en voedselsector in Kentucky."

Het nieuwe bouwproject vertegenwoordigt de eerste stap binnen de visie van Jonathan Webb, oprichter en CEO van AppHarvest. Hij wil de regionale economie, na het verval van de kolensector, nieuw leven inblazen. Door de realisatie van de nieuwe kas, zullen gedurende het hele jaar lokaal geteelde Sunset tomaten en komkommers voorhanden zijn. De kas in Morehead zal de grootste high-tech komkommerkas van het land worden. 

Zowel Mastronardi als AppHarvest hebben lokale ontwikkeling hoog in het vaandel. De keuze voor de locatie in Morehead werd dan ook niet zomaar gemaakt. 

"De regio staat bekend om zijn harde werk, vindingrijkheid en volharding. Door de ligging in het midden van de VS, zal de locatie voor 70% van de Amerikaanse bevolking per auto binnen één dag bereikt kunnen worden," zegt Webb. "Deze kas zal een bron van mogelijkheden, optimisme en voorspoed voor de hele Appalachen zijn."

"Wij zijn van mening dat iedereen de mogelijkheid zou moeten hebben om verse groenten te kopen," licht Mastronardi toe. "Dankzij deze samenwerking hebben klanten uit Kentucky en omliggende staten (Ohio, Tennessee, Virginia en West Virginia) binnenkort smaakvolle Sunset producten tot hun beschikking die binnen een paar uur na het handmatig oogsten in de schappen liggen. Het blijven vergroten van het aanbod aan lokale teelt, zal voor ons altijd een prioriteit blijven."

De in Kentucky geteelde Sunset tomaten en komkommers zullen in 2020 in de winkels liggen. 

Voor meer informatie:
Jen Wheatley
Sunset/Mastronardi
Tel: (+1)519-326-1491 
jennifer.wheatley@sunsetgrown.com
www.sunsetgrown.com

Publicatiedatum: