Sergey Fomenkov, APH ECO-Culture:

"Russische glasgroententeelt veelbelovend maar duur"

De vicepresident van Strategie en Marketing van APH ECO-Culture, Sergey Fomenkov, is onlangs geïnterviewd door het Russische nationale tijdschrift 'Agrarnaya Politika' over de glastuinbouw in Rusland, de uitdagingen op het gebied van importsubstitutie en de vooruitzichten voor de glastuinbouw van het land.

Fomenkov zei in het interview dat de kasgroententeelt een veelbelovende, maar vrij dure aangelegenheid is voor Rusland met een lange terugverdientijd (ongeveer 7-8 jaar). Dit is een mogelijke reden waarom de sector onvoldoende wordt gefinancierd.

De vicepresident van het bedrijf merkte op dat de vraag naar binnenlandse groenten van hoge kwaliteit zich heeft ontwikkeld, maar de markt is nog niet in staat om daar voor 100 procent aan te voldoen.

Er zijn - afgezien van de kosteneffectiviteit - nog andere zaken waaraan moet worden gewerkt in de sector. De productiviteit van kassencomplexen is grotendeels afhankelijk van hun geografische ligging, beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel, een goede logistiek en voldoende distributiekanalen. De gebruikte kasuitrusting, landbouwtechnologieën en technieken om de planten te verzorgen, zijn net zo belangrijk.

Volgens Fomenkov is het tekort aan professioneel personeel een van de belangrijkste uitdagingen van de glastuinbouwsector. Er zijn bijna geen speciale scholen voor dit soort specialisten in Rusland en daarom is APH ECO-Culture gedwongen om zelf hun personeel op te leiden of medewerkers naar het buitenland te sturen om hen daar te laten studeren.

Ondanks alle moeilijkheden zijn er nog steeds vooruitzichten op vooruitgang in de Russische glastuinbouwsector. APH is van plan hun capaciteiten in Stavropol Krai uit te breiden en nieuwe kassen te bouwen in andere regio's van het land en in het buitenland.

Voor meer informatie:
Eco-Culture
+7 (495) 514-00-99
info@apheco.ru
aph-ecoculture.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven