Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wetenschappers werken aan een techniek om te ruiken wanneer producten beginnen te rotten

Britse wetenschappers werken aan het ontwikkelen van een nieuwe technologie die kan 'ruiken' dat AGF begint te rotten. Hun doel is om tonnen AGF-verspilling te voorkomen. Verspillingsinstantie WRAP beweert dat 1.200.000 ton AGF elke jaar nodeloos verspild wordt. 

De wetenschappers gaan uit van een techniek die in de ruimtevaart gebruikt wordt. Hiermee kan toegang tot de kwaliteit van producten verkregen worden, wat zal helpen in het verminderen van verspilling en waarmee de sector beter de houdbaarheid kan beoordelen.

Er is al een uniek paar moleculaire markers geïdentificeerd die rucola produceert voordat er kwaliteitsverlies optreedt. Er wordt gekeken of dit ook op andere producten toegepast zou kunnen worden. 

Klein en draagbaar
Aanvankelijk gebruikten ze dure laboratoriumtechnieken, waarmee verschillende bestanddelen gescheiden en geïdentificeerd kunnen worden. Deze technologie werd gebruikt voor verschillende doelen, zoals klimaat- en planetaire wetenschappen.

Farminguk.com citeerde Hilary Rogers van Cardiff University: "Onze grootste uitdaging is om deze complexe technologie kosteneffectief toe te passen op verschillende punten in de aanbodketen, van teelt tot aan de retail."

 

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer