Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edeka bespaarde in 3 jaar tijd al 95 miljoen plastic zakjes

Duitse retailer zet in op herbruikbare netten als milieuvriendelijk alternatief

De herbruikbare netten van Edeka zijn wasbaar, duurzaam en recyclebaar: daarom kunnen ze in tegenstelling tot de dunne plastic zakjes en papieren zakken veelvuldig hergebruikt worden, indien groenten en fruit niet direct op de kassaband gelegd kunnen worden.  Hiermee kunnen per net vele duizenden wegwerpzakjes bespaard worden. Op deze wijze bevordert Edeka ook de verkoop van onverpakte groenten en onverpakt fruit.

Door de herbruikbare netten aan te bieden en op veel groenten- en fruitafdelingen borden op te hangen die aanbevelen om vaker af te zien van het gebruik van dunne plastic zakjes, heeft Edeka in drie jaar tijd reeds circa 95 miljoen plastic zakjes bespaard. Met de beschikbaarheid van de netten in heel Duitsland moet het gebruik van de zakjes verder afnemen. Momenteel loopt er in veel filialen een actie met appelen in een gratis herbruikbaar net. Dit moet de bekendheid van de netten vergroten en het gebruik door de klanten bevorderen.  

Het vermijden van verpakkingen en verpakkingsoptimalisering zijn sinds jaren belangrijke thema's voor Edeka. Het onderwerp verpakkingen hoort sinds 2015 ook tot de prioritaire onderwerpen van Edeka in het kader van het partnerschap voor duurzaamheid met het WNF. Het doel is om bij de eigen merken verpakkingen indien mogelijk zo veel mogelijk te vermijden of te reduceren, herbruikbare oplossingen in plaats van wegwerpoplossingen te gebruiken, sterker in te zetten op recyclebaar materiaal en te letten op recyclebaarheid. Wat betreft plasticvermijding heeft Edeka voor haar eigen merken naar eigen zeggen al veel bereikt. Meer informatie hierover is te vinden op: www.edeka.de 

Publicatiedatum: