Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eetbare verpakking van zeewier

Binnenkort kunnen we eetbare verpakkingen verwachten, gemaakt  van zeewier, suikerriet of vis en schaaldieren. Tien jaar geleden begon professor Nory Mulyono thuis met het maken van verpakkingen uit zeewier. Mulyono, die inmiddels verbonden is aan de Atma Jaya Universiteit in Indonesië: "Ik wist dat het mogelijk was om de hoeveelheid plastic afval te verminderen. Ik richtte daarom thuis een mini-laboratorium in en begon met het ontwikkelen van biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen."

Nu, in 2019, is Mulyono medeoprichtster en hoofd van de in Jakarta gevestigde start-up Evoware. Toen het bedrijf in 2016 begon, had het veel succes met haar eetbare 'Ello Jello' bekers en overige eetbare verpakkingen, waaronder hamburgerwikkels. De verpakkingen zijn geur- en smaakloos en voldoen aan de strengste voedselveiligheidsnormen. 

Waarom zeewier? Indonesië is na China de grootste zeewierproducent ter wereld en de teelt neemt jaarlijks met 30% toe. Evoware koopt Eucheuma zeewier in dat in overvloed in het land geteeld wordt. Eandt.theiet.org citeerde Mulyono: “Het is bovendien een erg gezond product, dat geen allergische reacties geeft en daarnaast biologisch en goedkoop is. We zijn optimistisch over de mogelijkheden om dit materiaal ook op grote schaal te gaan gebruiken. De teeltcyclus van zeewier is namelijk zeer kort. Eén cyclus neemt maar 45 dagen in beslag."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven