Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Wetenschappers werken aan een techniek om te ruiken wanneer producten beginnen te rotten

Britse wetenschappers werken aan het ontwikkelen van een nieuwe technologie die kan 'ruiken' dat AGF begint te rotten. Hun doel is om tonnen AGF-verspilling te voorkomen. Verspillingsinstantie WRAP beweert dat 1.200.000 ton AGF elke jaar nodeloos verspild wordt. 

De wetenschappers gaan uit van een techniek die in de ruimtevaart gebruikt wordt. Hiermee kan toegang tot de kwaliteit van producten verkregen worden, wat zal helpen in het verminderen van verspilling en waarmee de sector beter de houdbaarheid kan beoordelen.

Er is al een uniek paar moleculaire markers geïdentificeerd die rucola produceert voordat er kwaliteitsverlies optreedt. Er wordt gekeken of dit ook op andere producten toegepast zou kunnen worden. 

Klein en draagbaar
Aanvankelijk gebruikten ze dure laboratoriumtechnieken, waarmee verschillende bestanddelen gescheiden en geïdentificeerd kunnen worden. Deze technologie werd gebruikt voor verschillende doelen, zoals klimaat- en planetaire wetenschappen.

Farminguk.com citeerde Hilary Rogers van Cardiff University: "Onze grootste uitdaging is om deze complexe technologie kosteneffectief toe te passen op verschillende punten in de aanbodketen, van teelt tot aan de retail."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven