Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Per plant wordt 10-12 kilo productie verwacht

Turkmenistan opent tomatenkas van 6 hectare voor export

Turkmenistan heeft er een nieuwe kas bij. In Mary werd onlangs een 6 hectare grote kas geopend met een geraamde jaarlijkse productiecapactiteit van 1.200 ton. 

De omvangrijke kas is uitgerust met de nieuwste gespecialiseerde apparatuur. Er worden hoogproductieve tomatenrassen geteeld. De kas beschikt over de modernste technologieën om de temperatuur en de luchtvochtigheid automatisch te regelen en om de bodem van voedingsstoffen te voorzien. Er wordt verwacht dat elke tomatenplant ongeveer 10 tot 12 kilogram tomaten oplevert.

De nieuwe kas zorgt ervoor dat de bewoners van de regio worden voorzien van ecologisch schone gewassen die rijk zijn aan vitamines. Wanneer het bedrijf op maximale capaciteit draait, zal het in staat zijn om producten naar het buitenland te exporteren in het kader van de door president Gurbanguly Berdimuhamedov opgezette staatsprogramma's die gericht zijn op importsubstitutie en exportgroei van in Turkmenistan gemaakte producten.

Voor meer informatie:
turkmenistan.gov.tm

Publicatiedatum: