Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
DCM, Vitact F

Nieuwe proefresultaten biostimulant voor groenten, fruit en sierteelt

De biostimulant Vitact F zorgt volgens producent DCM voor een optimale gezondheidstoestand van wortels en planten. Dit heeft als resultaat een hogere productie en betere kwaliteit van vruchtgewassen (tomaat, komkommer, ..) en fruit, en dit zonder extra meststoffeninput.

Wat is een biostimulant? Een nuttige microbiële of bioactieve chemische component, of een combinatie, die toegepast wordt op plant of bodem om fysiologische processen tijdens de levenscyclus van de plant te regelen en te verbeteren.

 

Goed voor wortels en nutriëntenopname
DCM Vitact F is een biostimulant samengesteld op basis van speciale bacteriestammen (Bacillus sp.) gecombineerd met specifieke complexe plantaardige koolstofketens. Deze laatste zijn vergelijkbaar met humus- en fulvozuren en hebben een direct effect op de wortelstructuur.

De bacteriën koloniseren de rhizosfeer en maken de bodem fosforvrij waardoor deze opneembaar wordt voor plantenwortels. Dit zorgt dan voor een betere beworteling en opvallend meer haarwortels. Er is bovendien minder verlies door uitspoeling.

Resultaten in komkommer

Meer kg’s: gemiddeld + 5 %, meer komkommers en hoger vruchtgewicht, homogenere beworteling van de mat

Vitact F zorgt voor een verbeterde nutriëntenopname, stimuleert de bovengrondse en ondergrondse groei en zorgt voor meer vitaliteit en een optimale gezondheidstoestand van wortels en planten. Dit heeft als resultaat een hogere productie en betere kwaliteit van vruchtgewassen (tomaat, komkommer, ..) en fruit, en dit zonder extra meststoffeninput, aldus DCM.

Doelgewassen zijn vruchtgewassen (tomaten, komkommer, …), fruit (druiven, appel, peer) & bloemen en de aanbevolen dosis bedraagt: 0,5 – 1 L/ha; 5 – 10 ML/m³; 1 – 2 x toepassen.

Bekijk de proefresultaten hier.

Voor meer informatie:
DCM
Valkenburgseweg 62a
2223 KE Katwijk
+31(0)71 401 88 44
+31(0)71 407 89 93
www.dcm-info.nl

Publicatiedatum: