Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
8-10 mei 2019

Tuinbouwinnovatie tijdens MacFrut

Macfrut, de Italiaanse beurs die plaatsvindt van 8-10 mei 2019, zal dit jaar het Greenhouse Technology Village introduceren, een tentoonstellingsruimte over innovatie in tuinbouwkassen, waar producenten van technologische producten, materialen en technische middelen, zaadbedrijven en gespecialiseerde telers aanwezig zullen zijn. Het doel hiervan is om beschermde gewassen te vermeerderen om de leveringskalenders te verruimen en de teelt te beschermen tegen extreme omstandigheden.

Het brein achter het Greenhouse Technology Village is Luciano Trentini. Hij legt uit: "De tentoonstelling die we gaan opzetten zal een beeld geven van de kansen voor een steeds verder ontwikkelde tuinbouw. Alles is gebaseerd op concurrentievermogen. In Italië evolueert de tuinbouw en zal het de komende jaren vooruitgang boeken. We moeten op de hoogte blijven van de ervaringen van anderen en van de technologische mogelijkheden die er zijn. We moeten de productiviteit verhogen door minder inputs te gebruiken, water te besparen en behandelingen te beperken."

De tentoonstelling zal worden vergezeld door de conventie 'De toekomst van de kassen en de kassen van de toekomst'. Het is georganiseerd met medewerking van Cecilia Stanghellini van de Wageningen University & Research Glastuinbouw. Tijdens de bijeenkomst zullen productietrends voor de Europese en mondiale markt voor verse gewassen en nieuwe technologische trends worden besproken.

Sprekers uit Nederland (Cindy van Rijswick, analist bij Rabobank), Spanje (Roberto García Torrente, directeur Innovación Agroalimentaria Cajamar), Marokko en Oost-Europa (Paolo Battistel, Ceres) zullen aanwezig zijn.

Deze landen zijn bezig met de nieuwe teelttechnieken (substraat, NFT-systemen, kasluchtbehandeling en kunstmatige belichting) en zijn nu de protagonisten van de internationale groentenmarkt.

Tijdens de conferentie zal een analyse worden gemaakt van de sterke en zwakke punten van de sector in Italië, die vandaag de dag kan profiteren van de voordelen die worden bepaald door hernieuwbare energiebronnen. Daarover spreken Stefania de Pascale (Universiteit van Napels), Giorgio Prosdocimi Gianquinto (Universiteit van Bologna) en Massimo Lucchini (Idromeccanica Lucchini). Er zal ook een andere bijeenkomst zijn over het onderwerp 'Wat is er nodig om de Italiaanse kassen toekomstbestendig te maken?'"

Contact:
Cesena Fiera
Via Dismano 3845
47522 Cesena (FC) - Italy
Tel.: +39 0547 317435
Fax: +39 0547 318431
Email: info@macfrut.com
Web: www.macfrut.com

 

Publicatiedatum: