Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Masterclass met een winactie voor een start-up

Innoveren vanuit intuïtie

Tholen - We hebben het allemaal geleerd op school: rekenen. En we kunnen het als de beste. Toch hoeven de cijfers niet altijd de basis te zijn waarop ondernemers hun beslissingen maken. Bij het innoveren is de creatieve geest minstens zo belangrijk. Dat vertellen Peter Klapwijk en zijn dochter Marit Nieboer in hun nieuwe masterclass.

Schaalvergroting
Peter: “Er gebeurt veel in de tuinbouwsector. Schaalvergroting lijkt aan de orde van de dag en alles moet groter, efficiënter en vooral goedkoper. Voor alle ondernemers, binnen en buiten de sector, geldt dat als de zaken minder goed gaan, je dan geneigd bent om steeds harder te werken en minder kosten te maken.

Het helpt soms ook om er eens op een andere manier naar te kijken. We zijn geneigd hard te lopen in de richting die we lang geleden hebben gekozen. Mogelijk zijn er nog wel betere richtingen die je kunt kiezen. Gun jezelf de tijd om na te denken: hoe kan ik het op zo’n manier doen dat ik een product of dienst lever waarvoor ruimte is in de markt?

Daarbij is het heel belangrijk om de zaken vanuit je intuïtie te overwegen.” Als voorbeeld van bedrijven die op een creatieve manier innoveren noemt Peter Koppert Cress. “Maar denk ook aan de veredelingsbedrijven die geld verdienen door producten steeds weer te vernieuwen en die zo waarde creëren.”

Innoverende sector
Het is de eerste masterclass die Peter en Marit samen organiseren. Marit is werkzaam als inspiratiecoach voor ondernemers en geeft met haar inspiratiebureau verschillende workshops. Peter is als strategisch adviseur betrokken bij diverse koplopers in de sector, door de gehele keten heen.

Beiden volgden een opleiding intuïtief coachen. Marit: “De tuinbouw is een enorm innoverende sector en we denken dat er een hoop menselijke kracht bij gebruikt kan worden om de sector verder te ontwikkelen. De masterclass is voor creatieve denkers en doeners, ontwikkelaars en ondernemers. Mensen die binnen of buiten de organisatie bezig zijn met creatieve processen en vernieuwingen.”

Enkele plekjes vrij
Voor de masterclass die plaatsvindt op donderdag 21 maart zijn nog enkele plekjes vrij. Er kan nog aangemeld worden tot het einde van deze week (week 11). Vol = vol. 

Winactie voor start-ups
Eén plek in de masterclass hebben Peter en Marit gereserveerd voor een start-up. “Deze plek kun je winnen als je jezelf aanmeldt bij een van ons. Wil je iemand voordragen? Dan kan dat ook. Het thema sluit namelijk ook goed aan bij startende ondernemingen en die geven wij graag een stimulans.” Aanmelden kan tot 18 uur vandaag. Klik hier voor de spelregels. Vanavond wordt de winnaar bekend gemaakt.

Praktische informatie
Locatie: De Polderij in Maassluis
Datum: Donderdag 21 maart 2019 van 14.00 uur tot 21.00 uur
Investering in jou en je bedrijf: 350 euro excl. btw (inclusief drankjes, hapjes, materiaal en een passend diner)

Meer informatie over de masterclass: https://puurmart.nl/inspirerende-workshops/try-out-masterclass-de-bron-van-creatie/