Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grodan lanceert softwareplatform e-Gro

"Meer controle en sneller beslissen"

Vandaag lanceert Grodan, onderdeel van de Rockwool Groep, het open softwareplatform e-Gro. Deze digitale innovatie geeft glasgroentetelers slimmere inzichten in de kas waardoor nog efficiënter geteeld kan worden. E-Gro wordt officieel gelanceerd tijdens de vakbeurs HortiContact 2019.

Beter overzicht, betere beslissingen en meer controle
Vandaag de dag is er enorm veel data beschikbaar in de kas. Om deze te combineren en zo de juiste teeltbeslissingen te kunnen nemen is complex en vraagt veel tijd van de teler. Tot nu toe. Na de introductie van de e-Gro app zet Grodan de volgende, digitale stap met het e-Gro softwareplatform. Het bedrijf meldt: "Hiermee wordt de beschikbare data in de kas inzichtelijk bij elkaar gebracht en wordt een compleet en helder beeld gegeven van wat er gebeurt met de wortelzone, het gewas, het klimaat, en productie. Zo heeft een teler meer controle én kan hij sneller gefundeerde beslissingen nemen om de teeltstrategie te optimaliseren en de opbrengsten te verhogen."

Digitale transformatie in de kas
"De lancering van het e-Gro softwareplatform staat niet op zichzelf. In 1969 - dit jaar 50 jaar geleden - stond Grodan aan de basis van duurzame tuinbouw door telen op steenwol mogelijk te maken. Met de lancering van e-Gro staat Grodan nu ook wereldwijd in de voorste linie van de digitale transformatie in de kas: data gestuurd telen via een intelligent softwareplatform wordt nu werkelijkheid. Het platform is het resultaat van een continue focus op het principe van Precision Growing: de plant krijgt precies wat het nodig heeft aan water en voeding. Dit leidt tot meer efficiëntie, een verbeterde teeltstrategie en daarmee minder impact op het milieu. Met e-Gro zet Grodan in op een verdere verduurzaming van het teeltproces, en wel via data gedreven Precision Growing."

Samen ontwikkelen
De Rockwool Groep en Grodan hebben een aanzienlijke investering gedaan en een speciaal e-Gro ontwikkelteam opgericht. Dit team heeft in nauwe samenwerking met de tuinders en de glastuinbouw het product ontwikkeld. Wilbert van Bussel, bedrijfsleider bij kwekerij Wim Peters, is betrokken bij de ontwikkeling van e-Gro: “E-Gro brengt data uit diverse systemen samen, legt de link hiertussen en dat helpt mij bij het maken van weloverwogen keuzes.” Op basis van feedback wordt het softwareplatform continue doorontwikkeld en worden nieuwe features toegevoegd. E-Gro kan gekoppeld worden aan de meest voorkomende klimaatcomputersystemen en is beschikbaar voor zowel smartphone, tablet als desktop.

E-Gro wordt officieel gelanceerd op de vakbeurs HortiContact 2019 - www.grodan.nl/e-gro

Grodan
www.grodan.nl
info@grodan.nl

Publicatiedatum: