Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staatssecretaris Paul Blokhuis in gesprek met bedrijfsleven over jongeren op goed gewicht

Vrijdag 15 februari vond in Tomatoworld het Jongeren op goed gewicht partnerontbijt plaats. Staatssecretaris Paul Blokhuis, Jacob Seidell, Hoogleraar & hoofd van het Instituut voor Gezondheidswetenschappen en voormalig Nederlands langebaanschaatser Erben Wennemars gingen in gesprek met het bedrijfsleven met als doel samen aan de slag om zoet- zout- en vet te reduceren.

Dubbele ziektelast
"Het terugdringen van ongezonde voeding is zeer nodig want veel mensen hebben dubbele ziektelast: overgewicht en ondervoeding. En dit is de grootste bedreiging van de toekomst", zegt Jacob (Jaap) Seidell. De wil en de noodzaak zijn uitgesproken door supermarktketens Albert Heijn en Aldi, Friesland Campina, Spadel en Unilever.

Heikel punt van bedrijfsleven is het spanningsveld tussen winst en maatschappelijke betekenis. “Deze bedrijven hebben een enorme invloed op onze gezondheid en daarmee een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zij willen eraan bijdragen dat de gezonde keuze gemakkelijker wordt. Ik heb de bedrijven die meedoen met JOGG Nederland gevraagd ons te verrassen met hun inbreng”, laat staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis weten op Twitter.

Tuinbouwsector als producent van gezond voedsel
Ook werd gesproken met Tommies snackgroentenleverancier Greenco over de tuinbouwsector als producent van gezond voedsel, hoe zij nog breder aan kunnen sluiten. Het was niet voor niets dat de bijeenkomst plaats vond bij Tomatoworld, want haar inspirerende tentoonstelling visualiseert de wereldvoedseluitdaging met als onderdeel overgewicht en ondervoeding. En de belevingskas en smaaksensatie sluiten feilloos aan bij het thema gezonde voeding.

Voor meer informatie:
Tomatoworld
Publicatiedatum: