Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Special Fruit breidt bessenactiviteiten uit naar Marokko

Special Fruit breidt zijn activiteiten in het Zuiden van Europa uit en zocht nieuwe partners voor haar bessenteelt in Marokko. Dit Noord-Afrikaanse land biedt de laatste jaren een excellente aanvulling op het bessenaanbod uit het Middellandse Zeegebied. Met twee verschillende klimaten in het Noorden en het Zuiden kan het zorgen voor een mooi aanbod van kwaliteitsvolle bessen.

Het Noorden van Marokko kent hetzelfde klimaat als Huelva, de Spaanse bessenstreek bij uitstek. Nabij Larache, de oudste productiesite van Marokko, selecteerde Special Fruit ervaren partners met een sterk logistiek netwerk voor een vlotte transfer richting Europa. De bessenexpert focust zich daar voornamelijk op de teelt van aardbeien, frambozen en blauwe bessen.

 

In Agadir, het Zuiden, legt men zich meer en meer toe op de bessenteelt. Momenteel heeft Special Fruit hier toegang tot een kleine 100 hectare fruit.

Special Fruit ziet een grote toekomst in deze bijkomende productieregio. Door de aanvoer van bessen uit Marokko, kan het bedrijf sneller het Zuid-Europese seizoen opstarten en een langere window aanbieden aan haar klanten. Qua logistiek is het een interessante uitvalsbasis omdat er vanuit Special Fruit Spain, de Spaanse tak van het bedrijf, veel kan gecoördineerd worden.


Voor meer informatie:
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
Tel: +32-(0)3 3301792
www.specialfruit.be   
info@specialfruit.be   
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven