Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Calsa neemt FMB over

Tholen – Afgelopen oktober heeft het Belgische Calsa uit Ardooie Frans Michiels Belgium (FMB) uit Sint-Katelijne-Waver overgenomen. Op de Fruit Logistica van afgelopen week stonden de beide bedrijven samen in een stand. “Wij zien zelf de overname meer als een samenwerking tussen twee familiebedrijven”, vertellen Jeroen Buyck van Calsa en Ervé Jooken van FMB. De bedrijven hebben een gelijke bedrijfscultuur en daardoor qua bedrijfsvoering veel raakvlakken. “Qua afzetmarkt zijn we juist wel verschillend. Calsa focust zicht op de Franse, Spaanse en Oost-Europese landen, terwijl FMB is gespecialiseerd in Duitsland. We gaan elkaar niet in de weg lopen.”


Jeroen Buyck en Ervé Jooken

Jonge generatie
De activiteiten van Weiss dat ook deel uitmaakt van Calsa en in Sint-Katelijne-Waver een locatie heeft, zijn sinds december ondergebracht bij FMB. “De activiteiten worden stapsgewijs bij elkaar ondergebracht en de naam Weiss zal uiteindelijk verdwijnen, maar Calsa en FMB zullen blijven bestaan”, aldus de heren van Calsa en FMB. Opvallend is dat aan beide bedrijven een jonge generatie aan het roer staat. FMB is al bijna 100 jaar oud en Calsa viert dit jaar haar 80-jarig bestaan.


Peter Denys, Jeroen Buyck, Ervé Jooken, Charlotte Buyck en Nick Michiels van Calsa en FMB.

“Door de overname kunnen we een stuk duurzamer gaan werken. Niet alleen qua aankoopkracht gaan we erop vooruit, maar ook qua informatievoorziening. Het delen van informatie in de AGF-sector is goud waard en dit kunnen we nu met elkaar gaan delen. Ook wat betreft logistiek en assortiment gaat FMB van de samenwerking profiteren. Calsa heeft een groter aanbod van groenten en fruit dan FMB. Hierdoor kan het bedrijf haar klanten meer producten aanbieden dan voor de samenwerking. Door hard en effectief te werken, hopen we op een mooie samenwerking wat ook onze klanten mogen ervaren”, besluiten Jeroen en Ervé.

Voor meer informatie:
Jeroen Buyck
Calsa
Roeselaarsestraat 9b
8850 Ardooie
+32(0) 51 74 73 74
jeroen@calsa.be  
www.calsa.be 

Voor meer informatie:
Ervé Jooken
Frans Michiels Belgium
Kempenarestraat 50A - Bus 3
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 -15-560600
info@fmb.be  
www.fmb.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven