Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Aan verlaten gebouwen geen gebrek, dus volop groeimogelijkheden"

Verlaten pand omgetoverd als indoor teeltbedrijf

Toen een lokale Safeway-winkel in Cobre Valley, Arizona, gesloten werd, vroeg Elvin Fant Sr. aan de eigenaar van een andere supermarkt of die ruimte gebruikt zou worden. De eigenaar vertelde hem dat die waarschijnlijk leeg zou blijven omdat de lokale vraag niet groot genoeg was voor een andere supermarkt met een Walmart op de volgende hoek.

Elvin vond dat zonde en begon na te denken over hoeveel voedsel er in die ruimte kon worden verbouwd. Daarna begon hij binnen de gemeenschap te praten over het starten van een indoor teeltbedrijf. Hij stelde een team van vrijwilligers samen om verschillende rollen te vervullen en bleef erover spreken terwijl hij naar potentiële gebouwen keek. De eerste zaden werden geplant en Cobre Valley Indoor Farms was een feit.

Een van de mensen die betrokken raakten bij het project is Camden McGregor, Vicepresident, Director of Operations van het indoor teeltbedrijf. "Ik raakte er afgelopen juli bij betrokken," vertelt Camden ons. "Ik was aanwezig bij de verdediging van de masterthesis van een vriend toen ik Dr. Joel Cuello ontmoette. Ik kletste een beetje met hem over de plannen na mijn afstuderen in december (het starten van mijn eigen teeltbedrijf in Colorado als onderdeel van mijn bedrijf Aquatunities). Hij zei dat hij misschien een baan voor mij had en een paar uur later sprak ik met Elvin aan de telefoon over zijn visie voor Cobre Valley Indoor Farms."

Camden was meteen geïnteresseerd: "Wat hij beschreef was bijna precies wat ik me voorstelde voor mijn eigen non-profit over een aantal jaar. Elvin vertelde me dat hij het grootste deel van het team bij elkaar had, maar dat hij nog steeds een zakelijk ingestelde persoon nodig had om het te laten gebeuren. Na een rondleiding door Miami en Globe en het bekijken van potentiële gebouwen besloot ik mijn plannen voor Colorado uit te stellen en voor hem te komen werken. Via een stage kon ik schoolkrediet krijgen voor mijn werk en ben ik begonnen met het schrijven van een businessplan en het bijwonen van evenementen om ons bedrijfsmodel te beschrijven."

Cobre Valley Indoor Farms is een gemeenschapsgericht project met 62 vrijwilligers met verschillende vaardigheden. "De gemeenschap is zeer behulpzaam geweest en iedereen die ik heb ontmoet, is zeer enthousiast," zegt Camden. Die vrijwilligers brengen veel extra kennis mee.

"We hebben veel kennis in onze vrijwilligerspool en ik heb contacten met veel professoren aan de universiteit van Arizona die ons op weg helpen. Dit geldt ook voor Dr. Cuello, die deel uitmaakt van onze raad van bestuur en ons hoofd is van de afdeling hydrocultuur en aquaponics.

De verticale systemen van 3×3 zullen elk 100 planten herbergen. De eerste kweekruimte zal 6 van deze systemen bevatten, samen met 10 verticale systemen van 1×4.

Zelfgemaakt teeltbedrijf
Camden leerde ongeveer 8 jaar geleden over aquaponics toen hij werkte op het teeltbedrijf van zijn oom in Calvert, Texas (Sand Creek Farm). "Al het andere heb ik geleerd op de Universiteit van Arizona. Zowel Elvin als ikzelf leren al doende veel en tegen de tijd dat we onze activiteiten gaan opschalen, zijn we ervan overtuigd dat we een meer dan adequaat begrip van onze systemen zullen hebben."

Elvin is eigenaar van LEI Machining in Miami, Arizona, wat betekent dat het duo alles daar heeft kunnen bouwen. "Omdat we alles zelf ontwerpen en bouwen, is het heel eenvoudig om de ins en outs te leren," legt Camden uit.

Blauwdruk voor uitbreiding
Wat Elvin en Camden betreft, is Cobre Valley nog maar het begin. "Onze missie is om de gemeenschappen van Miami en Globe nieuw leven in te blazen door verlaten gebouwen om te vormen tot indoor teeltbedrijven en er een hotspot van te maken. Zodra we de productieniveaus hebben bereikt om aan de vraag van de gemeenschap te voldoen, zijn we van plan om onze markt uit te breiden naar het omliggende gebied, inclusief Tucson en Phoenix."

En er is geen tekort aan potentiële locaties. "Overal waar ik naartoe ga en dit bedrijf noem, weet iemand wel ergens een verlaten gebouw en hoe geweldig het zou zijn als we dit daar ook zouden kunnen doen. Daarom is het plan om dit bedrijfsmodel uiteindelijk te kopiëren in andere steden in Arizona, Colorado en elke andere plek waar men geïnteresseerd is."

De indoor teeltrevolutie houdt daar niet op. "De bevolking blijft maar groeien en iedereen moet eten. De landbouw gebruikt al enorme hoeveelheden energie, land en water, dus het is onze taak om de voedselproductie te verhogen en tegelijkertijd het grondstoffenverbruik te verminderen," zegt Camden.

"Meer specifiek voor de stadslandbouw heeft het de potentie om het leven van veel mensen sterk te beïnvloeden door het elimineren van voedselwoestijnen en het bestrijden van voedselonzekerheid. Een bedrijf als het onze kan een positief effect hebben op de gemeenschap, waar ze zich ook bevinden. Er is nu veel meer bewustzijn rond deze problemen dan voorheen."

Voor meer informatie:
Cobre Valley Indoor Farms
cobrevalleyindoorfarms.org

Elvin Fant Sr.
(928) 310-7110
endure@cableone.net

Camden McGregor
(928) 310-7110
camden.mcgregor@aquatunities.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven