Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantweerbaarheid, -prestatie en -voeding onderwerp van gesprek tijdens excursie Almería

Op dinsdag 22 en woensdag 23 januari 2019 brachten acht bedrijven uit de Nederlandse tomatenindustrie een bezoekje aan het naar het kassengebied in Almería, Zuid-Spanje. Onder leiding van Alltech Crop Science die de tweedaagse trip organiseerde werd er gediscussieerd over hedendaagse uitdagingen en oplossingen voor de toekomst.

“Het werd algauw duidelijk op welk niveau de Nederlandse telers hun werk doen en ook bleek hoe noodzakelijk het voor de Nederlandse teler is om de maximale opbrengst te realiseren van een optimale kwaliteit”, vertelt Jacco Peene, verkoopmanager Alltech Crop Science in Nederland en een van de organisatoren van de reis.

Plantweerbaarheid
De reis was door Alltech georganiseerd om te laten zien wat zij in de praktijk voor de Spaanse tomatentelers betekenen. Op de tweede dag werd ingegaan op de onderzoeken en technologie achter de productrange die Alltech Crop Science beschikbaar heeft voor de teelt.

“Het eerste onderwerp was plantweerbaarheid”, vertelt Jacco. “Met behulp van gisttechnologie kan het immuunsysteem van planten worden geactiveerd. Dit hebben wij wetenschappelijk zichtbaar gemaakt door de relatie te laten zien van biotische en abiotische stress, het toedienen van deze gisttechnologie en de bijbehorende genexpressie op een tomatenplant.”

Plantprestatie
Ook de plantprestatie kwam aan bod. Jacco: “Alltech doet onderzoek naar genexpressie en de invloed van nutriënten. Hierdoor zijn we in staat gebleken om een product op de markt te introduceren waarmee een teler nog beter kan sturen op zijn uiteindelijke gewas om een hogere verkoopbare opbrengst te realiseren. Zowel in kwantiteit als in kwaliteit.

Plantvoeding
Het derde en laatste onderwerp van gesprek was plantvoeding. “Een Nederlandse tuinder weet goed hoe hij dient te sturen in zijn bemestingsplan voor een gewas. Hiervoor zijn allerlei meststoffen op te markt in zowel pure vormen als in gecheleerde vorm. Uit onderzoek, ook in de dierveehouderij, is gebleken dat Alltech een voedingsrange heeft die beter worden opgenomen en uiteindelijk een beter eindproduct geven. De voedingsrange bestaat uit aminozuren uit gist die worden gebonden aan nutriënten. Zowel het nutriënt als het aminozuur worden hierbij optimaal gebruikt in de plant.”

“Het eindresultaat van de reis is dat we met de deelnemers dit jaar de eerste resultaten in Nederland zullen gaan maken op alle drie de genoemde thema’s”, besluit Jacco.

Voor meer informatie:
Alltech Nederland
+31(0)88 234 2295 
alltechnl@alltech.com
global.alltech.com/nederland

Publicatiedatum: