Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komst World Food Center Experience stap dichterbij

Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland en het Edese college van burgemeester en wethouders hebben woensdag goedkeuring gegeven op de verdere ontwikkeling en realisatie van de World Food Center Experience (WFC Experience). Aan dit besluit is een grondig onderzoek naar de haalbaarheid van de WFC Experience voorafgegaan. Op basis van het haalbaarheidsonderzoek is een Nota van uitgangspunten opgesteld. De gemeenteraad en Provinciale Staten besluiten in maart over deze Nota van uitgangspunten.

Gedeputeerde Bea Schouten: ,,Het businessplan heeft ons ervan overtuigd dat het World Food Center op een goede manier tot bloei kan komen. Wij menen dat de Experience op een leuke, attractieve manier bijdraagt aan goed voedselbewustzijn. Dit project wil daarnaast een wezenlijke bijdrage leveren aan mondiale voedselproblemen.’’

Wethouder Leon Meijer: “Ik ben er trots op dat we met dit besluit een stap dichterbij de realisatie van de WFC Experience en de opening in 2022 zijn. Ik kijk er nu al naar uit om te zien hoe kinderen, ouders, grootouders, maar ook internationale delegaties plezier beleven aan de ontdekkingsreis die de Experience biedt. De WFC Experience is ook een boost voor de economie en werkgelegenheid in Ede. Om in 2050 de ruim 10 miljard mensen op onze aarde van voldoende voedsel te voorzien moeten wij met z’n allen ons eetpatroon drastisch veranderen. De vraag naar gezond en duurzaam voedsel voor iedereen neemt toe. In de WFC Experience leer je hier op een boeiende manier meer over en ga je op een waar voedselavontuur. Met ons integrale voedselbeleid is de locatie van de Experience hier in Ede een logische keuze.”

Unieke samenwerking
De afgelopen jaren is door de gemeente Ede, Provincie Gelderland, Wageningen University & Research en WFC Development gewerkt aan de totstandkoming van het Masterplan van de WFC Experience en de bijbehorende Nota van uitgangspunten. Vanaf de start is er een nauwe samenwerking met een aantal bedrijven zoals; Albert Heijn, Rabobank, DSM, FrieslandCampina, KeyGene, Nestlé en Scelta Mushrooms. De Food and Agricultural Organization van de Verenigde Naties (FAO) is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Masterplan voor de Experience. Daarnaast ondersteunen diverse maatschappelijke organisaties het initiatief en zijn betrokken in de verdere uitwerking.

World Food Center en Experience
Het World Food Center is een food-ontmoetingsplek voor consumenten, bedrijven, kennisinstellingen en overheden. De WFC Experience is daarbij een breed gedragen educatieve attractie die consumenten op een levendige manier stimuleert te kiezen voor gezonde en duurzame voeding. Het maakt bezoekers bewust van de verantwoordelijkheden die voedsel met zich mee brengt. Dit alles op een boeiende manier, waardoor de WFC Experience een uitstekende attractie is voor het hele gezin.

Anita Scholte op Reimer, verantwoordelijk voor Quality Assurance & Product Sustainability bij Albert Heijn: “Om onze klanten dag in dag uit gezonde, lekkere en duurzame voeding te kunnen bieden, werken we nauw samen met de gehele voedselketen. Die keten kunnen we prachtig zichtbaar maken in het WFC. Een geweldige plek om aan het grote publiek te laten zien waar ons eten vandaag komt en hoe er volop wordt geïnnoveerd”.

Klaas Cuperus, RSA/QA/Co-manufacturing manager Nestlé Benelux:
“De wereldbevolking op een duurzame manier gezond voeden, vraagt niet alleen innovatie op productgebied, maar ook veranderingen in ons consumptiepatroon. Dit is nodig om minder voedsel te verspillen en gezondere keuzes te maken. Het WFC kan en zal een belangrijke rol spelen in de kennisoverdracht hierover en wij als Nestlé willen daarin ook onze verantwoordelijkheid nemen”.

Planning
In maart bespreekt zowel Provinciale Staten als de gemeenteraad de Nota van uitgangspunten. Na positieve besluitvorming komt het plan in een volgende fase. Dit geeft een startsein om het Masterplan uit te werken naar een concreet ontwerp en de uiteindelijke realisatie van de Experience. Het Edese college van burgemeester en wethouders heeft de wens uitgesproken om in 2022 de Experience te openen.

Bron: Gemeente Ede

Publicatiedatum: