Nominaties bekend

Glastuinbouw grijpt naast Fruit Logistica Innovation Award 2019

De nominaties voor de Fruit Logistica Innovation Award zijn bekend. Vanuit Nederland zijn de rode meeldauwresistente ui van Bejo Zaden en het CO2-control gasflush systeem met een gepatenteerde gas-spoelbuis voor alle verpakkingsmachines van Perfotec genomineerd.

Bezoekers kunnen op de eerste twee beursdagen op 6 en 7 februari 2019 hun stem uitbrengen op de innovatie van het jaar. De tien genomineerden presenteren zich in de overgang tussen de hallen 20 en 21. Ook worden daar op 8 februari 2019 om 14.30 uur de winnaars bekend gemaakt. De FLIA wordt in 2019 voor de 14de keer uitgereikt. Uit maar liefst 70 inzendingen selecteerde een panel de volgende nominaties:


Avocado Pitter 300-AVC, CTI Food Tech (Italië)

Een gepatenteerde machine voor het verwijderen van avocadopitten. De machine geleidt en transporteert 300 avocado's per minuut in een speciale toevoertank, waar het fruit verticaal wordt geplaatst en in twee helften wordt gesneden. Een speld verwijdert vervolgens de pit.


Oriental Red® – Red Kiwifruit, Jingold, (Italië)
Deze rode Dong-Hong kiwi komt oorspronkelijk uit China en kenmerkt zich door zijn unieke organoleptische kenmerken een een uitstekende houdbaarheid. De brix van 20-21 in combinatie met de exotische nasmaak maakt deze kiwi erg populair.


Fred® – the pear, VariCom, Zwitserland
Deze roodgebloste peer wordt gekenmerkt door een constante maat, knapperige textuur en constantie, met een smaak die balanceert tussen zoet en licht zuur. De peer druipt niet en heeft een optimale balans tussen knapperig en sappig .


"DCM Viscotec® Blue“, De Ceuster Meststoffen – DCM, België
Een reukloze, sterk geconcentreerde, gemakkelijk te doseren, milde meststof in gelvorm voor gebruik in de ecologische land- en tuinbouw. Het hoge stikstofgehalte, het kalium en aminozuren zorgen voor een optimaal wortelstelsel, de opname van voedingsstoffen en daardoor de groei van de plant.


Modula“, Roter Italia, Italië
Een elektronische zaaimachine, waarin flexibele perforatie-elementen het zaad oppakken. Deze elementen plaatsen de optimale inzaaihoeveelheid in de kuiltjes in de bodem. De zaaiafstand wordt aangepast aan het desbetreffende gewas. Activering of deactivering vindt direct op het display plaats.


Top-Sealable Compostable, Recycable Strawberry Punnet“, CKF, Canada
Een afsluitbare, composteerbare en herbruikbare schaal van houtslijp voor 350 tot 400 gram aardbeien. Door de zegelfolie bevat de verpakking de kleinst mogelijke hoeveelheid plastic. De schalen bieden een hoge mate van bescherming, zichtbaarheid van het product en maakt een langere houdbaarheid mogelijk.


"PerfoTecO2Control“, PerfoTec, Nederland
Een CO2-control gasflush systeem met een gepatenteerde gas-spoelbuis voor alle verpakkingsmachines. Een minutieus afgesteld, gecontroleerd mengsel van CO2, zuur- en stikstof dat wordt aangepast aan de respiratiebehoeften van de betreffende groente- en fruitproducten.


"Redlander“, Bejo, Nederland
Een tegen valse meeldauw bijna volledig resistente, sappig-rode hybride ui die in verschillende verpakkingen verkrijgbaar is als biologische en conventionele ui. De ui geldt als bijzonder oogst- en opslagvriendelijk.


Softripe® Reifetechnologie“, Frigotec, Duitsland
Een volautomatische rijpingstechnologie voor bananen en andere tropische vruchten, waarbij deze volgens hun eigen fysiologische eisen op een energiezuinige "natuurlijke manier" worden gerijpt. Er worden verschillende rijpingsfasen en een betere kwaliteit van de vruchten bereikt.


"Slide Valeriana Eco“, Hortech, Italië
Een elektrische multifunctionele oogstmachine met een speciaal kammentransportsysteem voor het optimaliseren van het transport. Een draaicirkel van 75 graden garandeert de hoogste snijkwaliteit. Asynchrone motoren, stroom- en ladingsopslag spreken voor ecologische duurzaamheid.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven