Kasteelt biedt kansen voor fruitteelt

Macfrut 2019 introduceert glastuinbouwhoek op de beurs

De expohallen van Rimini Fiera zullen ter gelegenheid van de 36e editie van de Macfrut gerenoveerd worden. Nieuw zal een glastuinbouwhoek zijn waar er aandacht is voor de soft- en hardware die nodig is om de bedekte teelt te managen.

In het ontwerp van het expositiecentrum zullen de kleuren van de voornaamste soorten fruit verwerkt worden, rood van "Mela Rossa Cuneo PGI" en geel van de ananas. De appel zal het symbool van het evenement zijn, omdat deze hét product van Piedmont is, de regio die in 2019 partner zal zijn. De ananas is de hoofdrolspeler van de 2e editie van het Tropical Fruit Congress. 

Greenhouse Technology Village
De expositieruimte, die meer dan 55.000 m2 beslaat en verdeeld is in 8 hallen, wordt ook verrijkt met iets nieuws: het  Greenhouse Technology Village, een zone voor kassen, die  tussen de hallen bij de ingang aan de oostkant gelokaliseerd wordt. Dit project is ontstaan uit het feit dat binnen de beschermde tuinbouwtechnologie zowel soft- als hardware een belangrijke rol speelt in het managen van de teelt en processen. De voordelen van een beter gebruik van natuurlijke bronnen worden steeds belangrijker omdat kasgewassen in staat zijn de waterconsumptie en het gebruik van chemische gewasverbeteringsmiddelen te optimaliseren, terwijl ze ook de impact op het milieu verlagen door een verminderd gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. 

Greenhouse Village

Door de exposanten worden 11 sectoren vertegenwoordigd en ze omvatten de hele AGF keten: zaad, veredeling en gewasteelt, teelttechnologieën, teelt, handel en distributie, machines en technologieën voor na de oogst, materialen en verpakking, AGF, gedroogd fruit, logistiek en diensten. In 2018 zijn de bedrijven als volgt verdeeld: 38% 'teelt, handel en distributie; 28% naoogst technologie en machines; 14% pre-oogst technologie en machines; 12% veredeling en gewasteelt; 8% logistiek en diensten.

Exposanten uit alle sectoren
Het profiel van de bezoekers ziet er ongeveer hetzelfde uit: 37% uit de teeltsector, 26% naoogst en verpakkingstechnologie, 17% zaadsector, teelt en teelttechnologie, 12% handel en distributie, 8% logistiek en diensten.

Macfrut 2019 zal veel inhoud bieden. Acqua Campus en Macfrut Field Solution richten zich op pre-oogst: de eerste toont irrigatie innovaties, de tweede zal geavanceerde technologieën voor de groente- en fruitsector tonen op een proefveld van 700m2. Het Tropical Fruit Congress en de Table Grape Meeting zullen de twee top evenementen in het programma zijn. De eerste focust op limoen, papaja en passiefruit en de tweede zal zich richten op Italiaanse en internationale sprekers. Greenhouse Technology Village is de grootste noviteit. 

De promotiecampagne is al in volle gang en bezoekers kunnen voor 31 december voordelig boeken met een Early Booking korting.

Voor meer informatie: www.macfrut.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven