Kassen in Ohio draaien deze winter op volle toeren

Met de laatste weken van 2018 nog voor de boeg zit NatureFresh Farms nog volop in de winterteelt. In de kassen van NatureFresh Farms in het Amerikaanse Ohio worden verse tomaten tijdens de koudste maanden van het jaar geplukt, verpakt en verladen.

Sinds 2015 heeft NatureFresh Farms succes met gezonde gewassen en hoge opbrengsten. Dit jaar teelt de kasteler op 18 ha trostomaten, vleestomaten en specialities.

Het bedrijf vertelt dat de kas strategisch in Delta, in het noordwesten van de staat gebouwd is om snel transport naar alle bedrijven van de Noord-Amerikaanse retail partners te kunnen verzorgen.

De kas gebruikt High-Pressure Sodium (HPS) voor de verlichting van de tomatenteelt in de winter. Paul Schockman, vertelt dat de kas NatureFresh Farms de gelegenheid geeft om lokaal geteelde tomaten in deze tijd van het jaar te kunnen leveren. "Onze retail partners kunnen lokale producten aan hun klanten leveren nu dat lokaal geteelde voeding niet verkrijgbaar is. Het zou me niet verbazen als we ons areaal in Ohio in de toekomst zullen uitbreiden."

Door in Ohio te telen, heeft NatureFresh Farms de mogelijkheid om een sterke samenwerking met het Ohio Proud programma te ontwikkelen. Met een Ohio Proud sticker op alle tomaten die geteeld en verpakt zijn bij NatureFresh Farms laten ze consumenten weten dat ze producten uit Ohio kopen, wat support voor lokale telers oplevert en lokale tuinbouw promoot. 

NatureFresh Farms vertelt spannende plannen voor marktgroei en verschillende uitbreidingsprojecten te hebben om in 2019 naar uit te kijken.

Voor meer informatie:
Kara Badder
NatureFresh Farms
Tel: +1 (519) 326-1111
info@naturefresh.ca
www.naturefresh.ca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven