In Alberta is men klaar voor de lange, koude winter

Er is nu een groter huis op de prairie en zijn lichten zullen de gehele winter aan blijven.

De in Zuid-Alberta, Canada gelegen glasteler Frank & Able heeft de eerste trostomaten die in hun net uitgebreide faciliteit zijn geteeld begin november verzonden. Net voordat de eerste sneeuwval heeft plaatsgevonden, hebben de broers Dirk en Keith Vis en hun zwager Devin Jaspers hun areaal onder verlichting verdubbeld en ze zijn nu klaar om aan de wintervraag naar trostomaten te voldoen.

Van links naar rechts: Keith Vis, Devin Jespers, en Dirk Vis

“Steeds meer Canadezen vragen om lokale producten die het gehele jaar door in de supermarkten liggen en zijn we trots dat we kunnen bijdragen aan deze vraag dankzij de uitbreiding van onze faciliteit," vertelt Dirk Vis, de algemeen directeur van het bedrijf. “Wanneer je de zware winter op de prairie hebt meegemaakt, snap je waarom de groentenproductie in dit gebied geen populaire onderneming is. Door ons enthousiasme om toch lokale producten op de markt te brengen, gaan we de uitdaging met de omgevingsfactoren aan met onze hypermoderne faciliteit en natuurlijk onze kennis en passie voor de teelt."

Frank & Able hebben vorige lente een samenwerking met fresh produce marketeer Oppy aangekondigd en bieden het bedrijf een onderscheidend merk en product, zegt Aaron Quon, uitvoerend directeur. "De kwaliteit van de producten is niets minder dan fantastisch. We zijn continu onder de indruk, net als de klanten in Canada en de VS die de producten van Frank & Able kopen. We zijn nu overgestapt op de nieuwe wintervariëteit en ook deze trostomaten mag je niet missen."

Quon vertelt dat, ondanks de uitdagingen van de trostomatenmarkt van vorige zomer, de stabiele en betrouwbare producten van Frank & Able het nieuwe merk een solide positie hebben gegeven op de markt, vooral bij West-Canadese klanten.

“Dirk en het team hebben voor de merkbelofte 'Zet het beste op tafel' gekozen en er is geen twijfel over mogelijk dat ze aan deze belofte voldoen," zegt Quon. "Ze besteden aandacht aan ieder aspect van de productie van smaakvolle, sappige tomaten. Door de uitbreiding van de faciliteit en de unieke positie van in de winter geproduceerde trostomaten op de Canadese markt zijn we ontzettend blij dat we met Frank & Able mogen samenwerken."

Oppy verkoopt trostomaten van Frank & Able in grootverpakkingen, vexar en zakken cellofaan in verschillende gewichten.

Voor meer informatie:
Kelsey Van Lissum
Oppy
Tel: +31 (604) 461-6779
kelsey.van.lissum@oppy.com
www.oppy.com/whats-new/meet-frank-able


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven