10 december - inloopbijeenkomst Kaag en Braassem

Is hoogwatervoorziening nog wel nodig voor schoon water?

Het hoogheemraadschap van Rijnland bereidt op dit moment een watergebiedsplan voor de Gogerpolder in de gemeente Kaag en Braassem voor. "Wij verkennen de mogelijkheden om de hoogwatervoorziening langs de Sotaweg op te heffen. Daarom organiseert Rijnland een inloopbijeenkomst om hierover met de bewoners in gesprek te gaan."

Deze inloopbijeenkomst is bedoeld om met van gedachten te wisselen met de omwonenden over de impact van het opheffen van de hoogwatervoorziening. Een hoogwatervoorziening is een peilgebied waarin het peil hoger wordt gehouden, dan in de rest van de polder. Het hoogwatergebied is volgens onze informatie in de jaren ’60 ingesteld om de kwekerijen van schoon water te kunnen voorzien. Het is de vraag of deze hoogwatervoorziening nog steeds in deze functie voorziet. Informatie van bewoners, grondeigenaren en/of landgebruikers is volgens Rijnland essentieel om een goed beeld te vormen van het huidige gebruik van het watersysteem.

Datum, tijd en locatie
Datum: maandag: 10 december 2018
Tijd: 16:00 tot 19:00 uur
Locatie: Cafe Restaurant Hogenboom, Sotaweg 150 in Roelofarendsveen

Programma
16:00 uur Inloop en informatiemarkt
19:00 uur Einde bijeenkomstWatergebiedsplannen van Rijnland
De Gogerpolder maakt onderdeel uit van de watergebiedsplannen van het hoogheemraadschap van Rijnland. Met een watergebiedsplan verbetert Rijnland het watersysteem vanuit zijn drie hoofdtaken: Droge voeten, Schoon & Gezond water en Voldoende water voor nu en in de toekomst. Dat is nodig om wateroverlast door bijvoorbeeld hevige regenval te beperken en ter voorbereiding op de gevolgen van de klimaatverandering. Door te zorgen voor de juiste doorstroming en inrichting draagt een watergebiedsplan ook bij aan de verbetering van de waterkwaliteit.

Voor meer informatie:
Hoogheemraadschap Rijnland
www.rijnland.net/wgpgogerpolder 
wgpmidden@rijnland.net o.v.v. wgp Gogerpolder
071- 306 3535.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven